Kun je knetteren en knallen met de bijbel? Dat is toch gewoon een oud boek, dat we voor kinderen nog opleuken met kinderversies? Think again! Hanna Holwerda bewijst met knetteren en knallen maar weer dat de bijbel nog van deze tijd is. Na haar boek struinen door de schepping (yes, daar komt later een recensie van online) is er nu haar bijbels proefjesboek. Dat moest ik testen met de kinderen!

Voor welke leeftijd is knetteren en knallen bedoeld?

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Mijn kinderen zijn te jong volgens de leeftijd achter op het boek. Hij is gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Nu zou ik mezelf niet zijn als ik denk dat het ook voor jongere kinderen erg leuk is. Alleen hebben zij iets meer hulp nodig. En wordt er dus wat meer (voorbereiding!) verwacht van jou als ouder. Goed, nu we weten dat het voor wat oudere kinderen is, weten we ook dat niet alles geschikt zal zijn. Toch hebben wij al twee proefjes kunnen doen en zelfs Nola hielp met een proefje.

knetteren en knallen proefje duploblokje

Proefje met duploblokjes. Alle pagina’s in het boek zien er zo uit.

Gewoon wat verhalen of een lijn?

Wat ik leuk vind om te zien is dat er gekozen is om bij het begin te beginnen. We starten met het oude testament en gaan zo verder de bijbel door. Ook de feestdagen ontbreken niet. De geboorte, het sterven, de opstanding, hemelvaart en pinksteren zijn allemaal te vinden in dit boek. Leuk om er eens op een andere manier mee bezig te zijn. Achterin het boek kun je nog zoeken op bijbelteksten en zaken/personen. Als je het dan niet kunt vinden staat het er gewoon niet in denk ik.

knetteren en knallen duploblokje zien

Wat vind Luca ervan?

Nola neem ik nog niet echt mee in dit verhaal. Ze heeft wel geholpen met een proefje, dat ging ook goed. Al heb ik niet het idee dat ze het echt ‘snapte’. Dat hoeft niet, want bezig zijn met het woord van God is al waardevol genoeg. Dat blijft vanzelf hangen en later herinnert ze zich dat weer. Maar Luca was erg enthousiast. Wanneer gaan we nou dat proefje doen mama? Vroeg hij steeds. Straks Luca, het is nu heerlijk weer en we zijn even in de tuin bezig.

knetteren en knallen proefje met boot

Proefje of een boot drijft.

Welke proefjes heb ik gedaan en hoe ging dat?

‘Gezien?’ op pagina 112 van het boek. Je hebt daarvoor een duplo of legoblokje nodig en een persoon die strak naar 1 punt kijkt. Dat was Luca in ons geval. Dan mocht hij zeggen wanneer hij het blokje duplo zag. Dat vond hij toch wel bijzonder. Want hij keek naar papa maar zag toch dat blokje. Ook deden we ‘Kan een boot drijven?’ van pagina 14. Nee we werken gewoon dwars door het boek heen. Dit ging niet helemaal goed, want de boot zonk. Maar we hadden lol, waren lekker buiten bezig en met het woord van God. Wat willen we nog meer. Dat proefje komt wel een keer goed.

knetteren en knallen bal klei erin

Lees ook over het toeleven naar Hemelvaart en pinksteren.knetteren en knallen klei en knikker zinkt knetteren en knallen boot gezonken en valt uit elkaar

De boot was gezonken en ging zelfs kapot. Niet helemaal de bedoeling.

Een leuk boek voor bijvoorbeeld je gezinsmoment of voor op de club van de kerk. Ook met jongere kinderen dus een aanrader, maar ze hebben dan wat meer begeleiding nodig. Je kunt het boek hier kopen 14,95 euro kopen. Wij kregen dit boek om een recensie te schrijven. Dat beïnvloed onze mening niet. Lees ook onze pagina over samenwerkingen. Hou ook mijn instagram in de gaten. Daar zal ik meer proefjes laten zien die wij gedaan hebben.

Doe jij al mee aan woordvrouw?

knetteren en knallen een bijbels proefjesboek. Ik schreef een recensie en laat je twee proefjes zien. Is hij ook leuk met een peuter en kleuter in huis?

2 thoughts on “Knetteren en knallen met de Bijbel – Recensie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: