Lees jij wel eens Kris kras door de Bijbel? Nee hè?! Dat voelt toch een beetje gek. Want meestal lees je gewoon een Bijbelboek of hoofdstuk. En ga je dan verder. Daar is niets mis mee. Ik lees nu ook het nieuwe testament van voor tot achter. Kris kras door de Bijbel begint niet aan het begin. Het is voor kinderen geschreven, maar ik als mama vind het ook erg leuk! Je leer er namelijk ook enorm veel van.

Kris kras door de Bijbel, dagboek op verhaalsoort

Er zijn verschillende soorten verhalen in de Bijbel. Over koningen, over reizen en over gezinnen/familie bijvoorbeeld. Meestal gaat een dagboek over één onderwerp. Nu staan er verschillende verhaalsoorten in het dagboek. Mooi bij elkaar. Het neemt je mee en houdt je vast. Je wilt eigenlijk gewoon verder lezen.

Kris kras door de Bijbel

Voor wie is Kris kras door de Bijbel?

Het dagboek is geschreven voor kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar. De bovenbouw van de basisschool dus. Maar stiekem vind ik het zelf ook erg leuk als vrouw van 31 inmiddels. Je ziet verbanden tussen verhalen omdat de verhaalsoorten bij elkaar staan. Niet gerangschikt op Bijbelboek, maar op het verhaalsoort geselecteerd. Met leuke opdrachten/vragen en gebedspunten.

De hand van Hanna Holwerda

Je merkt direct dat kris kras door de Bijbel geschreven is door Hanna. Haar kenmerkende gave om door proefjes verhalen te verduidelijken komt ook hier weer terug. Ik heb niet alle proefjes gelezen maar wat ik las was goed uit te voeren met spullen die je al in huis hebt. Dat vind ik fijn, anders blijft het toch weer liggen. Het geeft net dat extra’s aan het boek.

kris kras door de Bijbel close up

Heb jij je kinderen leren bidden?

Leren bidden, niet de standaard versjes en liedjes, maar het bidden wat de dominee doet. Zelf onderwerpen bedenken en aandragen, zelf de tekst bedenken. Heb jij dit al eens gedaan met je kinderen? Het is een belangrijk onderdeel van geloofsopvoeding denk ik. In het boek staan suggesties waar je voor kunt bidden of danken. Fijn om zo dit op te pakken. Pak het genoemde punt en laat je kinderen er ook allemaal 1 bedenken. Jullie als ouders doen natuurlijk ook mee. Lastig? Misschien is de gebedspot dan wat voor je. Handig om in combinatie met dit boek te gebruiken.

Leuk om samen met je kinderen te ontdekken

Kris kras door de Bijbel is een leuk dagboek om samen met je zoon/dochter te ontdekken. Je ontdekt de Bijbel op een andere manier. Het neemt je mee in verhalen. Legt verbindingen die je misschien niet direct zag. Daarnaast maakt het de verhalen duidelijk door de proefjes. Laagdrempelig. Met gebedspunten om ook dit op te pakken met de kinderen. Een boek dat zeker fijn is om te gebruiken. Ook voor jou als ouder.

kris kras door de Bijbel pinterest (1)

Nieuwsgierig naar het boek? Je kunt het via deze link kopen voor 20 euro. Daarmee steun je mij en je merkt daar zelf niets van. Of ga naar je plaatselijk christelijke boekhandel.

1 thought on “Kris kras door de Bijbel, van hot naar her

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: