De zomervakantie is bij uitstek geschikt om er lekker op uit te trekken met de kinderen en herinneringen te maken. Wat is er nu leuker dan samen avonturen beleven? Niets toch?! Mocht je een beetje gebrek hebben aan ideeën om te doen is het boek wolvenkinderen daar heel geschikt voor. Samen heerlijk naar buiten en de mooiste avonturen beleven. Een duurzaam boek ook, er staat zelfs in hoe je een eigen rietje kunt maken van bamboe.

Van alles en nog wat maar dan buiten.

Het boek staat vol mooie foto’s, tips om samen te doen en recepten om te maken. Bijvoorbeeld warme chocomelk of broodjes. Of ga samenzeep maken met essentiële oliën (gebruik wel 100% pure oliën die goed voor je zijn in plaats van goedkope geurstoffen met troep erin). Leuke dingen die je ook goed met kinderen kunt doen. Thuis of ergens waar je op vakantie bent. Zo worden ook jouw kinderen echte wolvenkinderen.

wolvenkinderen in boom

Hoe gebruik je wolvenkinderen het beste?

Ik wil je aanraden om als eerste het boek zelf eens te lezen. Er staat zo veel moois in. Je leest hem in een adem uit. Daarna kun je hem gewoon binnen handbereik opbergen. Staat mooi op de salontafel bijvoorbeeld. Toe aan een avontuur? Zoek er een uit en ga dit dan samen doen. Of lees hem later nog eens, maak een plan en ga dit doen (voor in de vakantie bijvoorbeeld). Er staat echt zo veel in, recepten om te maken, een idee om je eigen bloementuin te maken, of ga samen kampen bouwen.

dierenvrienden uit wolvenkinderen

Maar wat dan als het regent?

De bedoeling is natuurlijk dat de kinderen buiten gaan spelen. Maar wat nu als het regent? Het kan in Nederland maar zo een aantal weken slecht weer zijn. Geen probleem. Er zijn veel dingen die je ook binnen kunt doen. Zoals samen een kamp bouwen van stoelen, tafels, kleden en wasknijpers. Of een watermeloentapje zelf maken. Het leukste is natuurlijk om dit buiten te doen, maar bij echte stortregen is er binnen ook van alles mogelijk. En zo zijn ze toch weer even van de schermen af. En dat is denk ik echt wat we willen bereiken.

Wolvenkinderen kamp maken

Wolvenkinderen een fantastisch boek even outside the box te doen

Vaak zitten we vast geroest in patronen. Een rondje fietsen, even naar de speeltuin en een ijsje bij de snackbar halen. Leuk, maar het kan veel avontuurlijker. Maak zelf ijs met aardbeien en watermeloen. Ga dat kamp eens bouwen samen. Drink brandnetelthee (daar had ik wel eens van gehoord, maar nog nooit gemaakt eigenlijk). En als avond eten eigen gemaakte pizza pesto. Tussendoor zoete prei van het vuur, dat ze zelf hebben aangestoken. Kinderen eten vaak ook beter wanneer ze mee mochten helpen met koken.

Super gaaf om in de vakantie samen avonturen te beleven

Wolven kinderen neemt je mee op avontuur. Het laat jou met je kinderen avonturen beleven. Ontdek nieuwe dingen die je kunt doen en eten. Ga samen op ontdekkingstocht en kijk wat bij jou en je gezin past. Of pas het zo aan dat het bij jullie past. Want het gaat niet om precies het boek volgen. Het gaat om outside the box te denken. Naar buiten te gaan en van de bank af te komen. Check ook zeker even hun site.

wolvenkinderen pinterest

Je kunt het boek via hun eigen site kopen, maar mij via deze link ook ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: