Door Maaike ben ik getagd voor de draagdinsdag tag. Deze tag is bedacht door Mary-Lou. Bij Luca heb ik bijna niet gedragen, ook niet ingelezen daarin en had dus een verkeerde drager. Hij vond er niets aan en ik eigenlijk ook niet. Bij Nola heb ik juist veel gedragen. Geknoopt zelfs, maar ook in een draagzak. Nu draag ik zo veel meer. Nola wordt wat zwaar en ze wil ook liever lopen. Ik had graag nog rug willen dragen maar vind dat toch een dingetje. Dus dat heb ik nooit gedaan. Lezen jullie mee met mijn antwoorden?

draagtak nola doek

Knopen of klikken?

In het begin heb ik wel geknoopt, maar ik vind een draagzak toch echt fijner. En het is ook makkelijk. Even klikken en hup we kunnen gaan. Maar met een echte newborn vind ik knopen toch ook wel heel fijn.

Buik of rugdragen?

Buikdragen. Ik heb altijd wel graag op de rug willen leren dragen. Nola zou dat denk ik ook fijn vinden. Maar ik vind het dus een dingetje en heb het niet gedaan. Nog steeds niet. Best jammer eigenlijk, want het dragen is nu wel een beetje over daardoor.

Nieuw of tweedehands?

Ik heb altijd nieuw gehad, maar zou ik rustig tweedehands gaan. Zeker als ik een gewevendoek zou kopen zou ik voor een tweedehandskiezen.

draagtag nola zakYouTube of draagconsult?

Ik heb op de 9 maandenbeurs wel uitleg gehad maar verder gewoon via youtube geleerd. Net zo makkelijk. Of met rugdragen eigenlijk niet haha.

Wat is je favoriete draagmiddel?

Ik kies dan toch voor een draagzak. Klikt je kind erin en klaar om te gaan. Voor mij toch sneller dan knopen.

Wat is je favoriete knoop?

Ik had een rekbare doek en dan kun je maar 1 knoop gebruiken. Dus ik heb geen ervaring in andere knopen en dus ook niet echt een favoriete knoop.

Wat is je favoriete accessoire?

Nola begon steeds meer te kauwen op de draagzak en ik kreeg toen een bijtketting. Ideaal en zij vond het fijn dat ze daar op kon kauwen. Je kunt er hier meer over lezen.

Wat is je favoriete (web)shop?

Eigenlijk heb ik niet echt een favoriete shop voor draagspullen. Ik kocht mijn tweede draagdoek en draagzak van ByKay. De eerste draagdoek was van babylonia. Deze is net iets minder rekbaar en dus wel wat fijner als je kindje zwaarder wordt dan de ByKay.

draagtak nola zakWat is je favoriete draagterm?

Is er een draagterm dan? Draagmama? Ik vind dat wel lief klinken. Een mama die haar kindje lekker dicht bij zich houdt. Dus dan kies ik daar voor.

Wat ik nog graag wil kopen:

Niets eigenlijk. Of nou ja, als ik zou kunnen rugdragen zou ik graag een toddlerdraagzak testen. Maar goed dan moet ik dat eerst gaan leren.

Wat ik nog graag wil doen:

Dat rugdragen is toch wel een dingetje en komt in deze tag vaak terug. Misschien moet ik me daar toch eens aan gaan wagen.

Wat ik nog graag wil zien:

Ik zou graag meer steden zien. Maar dat heeft niets met dragen te maken. Al kan dat wel met je kindje in de draagzak of draagdoek. Dat is waarschijnlijk nog handiger op sommige momenten dan een buggy. Maar goed, niet iets draag gerelateerd.

Wat ik nog graag wil zeggen:

Wil jij je kindje dragen en ben je toch meer een draagzaktype? Kies dan voor een rekbaredoek om te starten. Een doek die makkelijk te knopen is en de kleine baby’s vinden dat fijner zitten dan een zak. Of kies een goede babydraagzak. De ByKay deluxe vond ik minder geschikt voor kleine baby’s.

Ik tag voor deze tag mijn gastblogger Ilona, Manon en Jessika. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Wil je de tag ook overnemen? Super leuk, wil je dan mij en de bedenkster van de tag linken? Ik kom hem graag bij je lezen! Draag jij je kindje vaak?

liefs Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: