Loedermoedertag

Op verschillende blogs kom je deze tag tegen, de loedermoedertag. Ik vind het een erg leuke tag die bedacht is door Bibian en Manon. Op mijn blog staan (nog) niet zo veel tags, maar deze wilde ik toch graag even overnemen van hun. Zeker omdat ik het ook zo leuk vind om bij andere te lezen. Daarom vandaag mijn antwoorden.

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Even tellen. Minimaal 4 keer per dag. Meestal vaker, Luca heeft er een handje van om te gaan poepen als hij net een schone luier heeft. Maar normaal gesproken als we gaan aankleden, voor hij gaat slapen, nadat hij geslapen heeft, voor dat hij ’s avonds naar bed gaat. En als hij gepoept heeft direct. Mocht ik voelen dat hij een volle luier heeft (vaak heeft hij dan veel gedronken ook) dan krijgt hij nog wat vaker een schone luier.

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Nee, ontbijten doen we vaak lekker op bed. Als papa moet slapen voor de nachtdienst doen we dit beneden bij de kleine tafel. Lekker spelen en ondertussen eten. Lunch en avondeten worden eigenlijk altijd bij de grote tafel gegeten. Tenzij we friet eten met veel mensen of er is bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd of wielrennen op tv wat papa wil zien. Gelukkig is dit maar sporadisch.

Loedermoedertag


Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Te veel. Ik merk dat ik in mijn zwangerschap heel weinig energie heb. Ook al slaap ik wel redelijk goed, toch ben ik veel mee (komt ook door de cvs). Dan is de ochtend op bed heel fijn, Luca op de tablet. Ook als ik merk dat hij heel moe is voor de lunch zet ik even de tv aan. Ik wil wel gaan minderen daarmee, al heeft hij er weinig last van. Vaak gaat hij gewoon spelen en met zijn rug naar de tv staan. Om vervolgens weer eventjes te kijken.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Vaak wel. Soms wil hij in de middag niet meer slapen en dan gaan we samen even op ons bed liggen. Zeker als ik zelf wel moe ben en toch wat wil rusten. Ook dan zet ik weer de tablet aan en gaat hij lekker naar youtube kijken. Om dan 9 van de 10 keer uiteindelijk toch in slaap te vallen en even bij ons in bed te slapen. Het gebeurd ook wel eens dat hij in de auto in slaap valt als hij moe is, maar dat is meer ‘per ongeluk’ omdat we dan nog naar huis moeten rijden vanuit de dierentuin of bij visite vandaan.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Niet direct. Ik blijf schone kleren aantrekken bij hem. Tenzij de luier heeft door gelekt, maakt niet uit of het plas of poep is. Dan gaat het uit (wat er nat/vies is). Vind het zelf ook niet prettig met natte kleding rond te lopen. Maar als hij zijn handen afveegt aan zijn shirt blijf die mooi aan tot hij ’s avonds in de was gaat.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja, altijd!

Loedermoedertag


Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Meestal met dat we dan naar opa gaan. Hij is gek op opa en doet dan vaak wel wat je wilt. Of dat ik een verrassing heb bijvoorbeeld. Dit is dan weinig bijzonders, maar het werkt wel. Echt met eten of tv doe ik niet.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Wel redelijk netjes opzich, M. heeft het net opgeruimd. Maar de meeste zijn ook wel vol, al valt het er niet uit als je iets opent.

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja, eigenlijk wel. Sporadisch wordt het een keer vergeten. Meestal als hij een nachtje is wezen logeren. Dan geven we het niet mee en doen we het ’s avonds zelf. Al wordt dat nog wel eens vergeten.


Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

  1. Toen ik nog misselijk was in de zwangerschap en veel koekjes en friet at, gaf ik Luca dat ook altijd. Hij is echt een kleine snoepkont, net z’n moeder.
  2. Ik laat Luca wel eens op de telefoon naar youtube kijken als hij wat moet eten. Of gewoon naar de tv, zodat hij beter eet. Of een hapje van zijn eigen eten en dan een hapje van mama’s eten (dat is natuurlijk veel lekkerder).
  3. Soms blijf ik ook even iets te lang op de wc zitten zodat ik even een momentje voor mezelf heb. Even een stukje in een boek lezen of een tijdschrift waar ik anders niet aan toe kom.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: