Ik denk dat we 2020 allemaal wel zullen herinneren door alle covid maatregelen en de pandemie. Maar toen ik terug keek in mijn instagramfeed zag ik dat we toch ook wel heel wat tofs hebben gedaan dit jaar. Eigenlijk meer dan andere jaren. Misschien ook niet zo verrassend, want we genieten meer van de kleine dingen. Kijk mee met deze terugblik op 2020, ons jaar!

Terugblik op 2020 januari

Januari was nog normaal en ben ik altijd jarig. 30 jaar mocht ik worden. Bijzonder! Wel een beetje een leeftijd waarop ik veel dacht wat ik nu eigenlijk zelf wilde. Deze maand was ook mijn eerste olie event. Heel tof! Ook zijn we eind van deze maand nog een weekend weg geweest naar Center Parks.

Terugblik februari


Deze maand ging ik samen met mijn moeder, tante en schoonzusje naar de Huishoudbeurs en negen maanden beurs. Heerlijk om daar rond te lopen en dingen te bekijken. Ook waren we bezig met de voorbereiding van een babyshower voor mijn zusjes. Little die we know dat deze niet door mocht gaan.

Terugblik maart

Dit was de maand dat corona ook hier opdook. De maand dat ik terug keek op de doop van onze jongste. Voor mij staat dat altijd gelijk aan de start van behandeling van heupdysplasie. De maand van thuisonderwijs.

Terugblik op 2020 april

De maand dat we de opstanding van onze Verlosser mochten vieren. De maand van uitkijken naar versoepelingen. De maand van meer structuur. Eerlijk was ik er wel klaar mee. Het was voor ons ook de maand waarin we amper slaap kregen. Waarop we met de handen in het haar zaten over een van de kinderen. Het leek wat uitzichtloos. Maar ook van de mooie bloesem.

Terugblik mei

De maand met heerlijk weer (net als we in april ook al hadden), met leuke uitjes naar het bos. De maand van lekker eten en afvallen. Voorbereiden op de bruiloft (of moeten we die verplaatsen, stress!). De maand van moederdag die ogenschijnlijk onmerkbaar voorbij ging doordat de school nog dicht was. De maand van de efteling, versoepelingen in de maatregelen

Terugblik juni

De maand dat we steeds wat meer mochten. De maand dat onze oudste zijn verjaardag mocht vieren. De maand dat ik al weer 7 jaar moeder mocht zijn. Van schoonmaken met troepvrij schoonmaakmiddel. De maand van bezoekjes aan de Julianatoren. Ook dat mag in deze terugblik op 2020 niet ontbreken.

Terugblik juli

De maand van het passen van de trouwjurk. Om te vermaken. De maand van overwinnen van mij zelf. Rijden naar de camping en terug. Alleen. Voor de kinderen een bezoek aan de camping met papa en opa. De maand van bezoekjes aan de dierentuin en de start van de zomervakantie. Anders dan anders maar niet minder fijn. De maand van mijn vrijgezellenfeestje en die van mijn man.

Terugblik augustus

De maand dat we lekker op vakantie zijn geweest naar een Landalpark. De maand dat de liefste man jarig was. De maand dat we uitkeken naar de bruiloft. En niet alleen omdat we er zin in hadden. Ook omdat het dan maar achter de rug was met steeds weer de dreiging van maatregelen. Maar ook de maand van een fijn bezoek aan Drouwenerzand.

Terugblik september

De belangrijkste maand in onze terugblik op 2020. De maand van onze trouwdag. De maand dat die ene dag perfect ging. Dat we even volkomen happy en normaal door het leven ging. Tot die dag voorbij was en we weer hup in de realiteit kwamen. De maand van de start van de feestdagendrukte. Speelgoed van het jaar nominaties die bekend werden.

Terugblik op 2020 oktober

De maand van de Kinderboekenweek. Van de bijtketting die de jongste mocht testen. De maand van een weekendje weg samen. Heerlijk even eruit. De maand van de herfstvakantie. Van lezen en weer terug keren naar binnen.

Terugblik november

November was de maand dat onze jongste 5 mocht worden. Dat Sinterklaas ondanks alles toch naar Nederland kwam. Dat de besmettingen weer naar skyhigh gingen. Dat we gingen voorbereiden op de feestdagen. Dat we uitkeken naar kerst, samen zijn. Dat we cadeautjes kregen. Dat we nog net naar de winter Efteling konden. En dat we de bruidsfoto’s kregen.

Terugblik december

De maand van de feestdagen. Sinterklaas en kerst. Anders dan normaal. Dat de maatregelen weer streng werden en we in lockdown gingen. Dat we boswandelingen maakten en avonturen beleefden. Dat we lichtjes keken buiten. Dat de zolder bijna helemaal opgeruimd en netjes werd, bijna. En dat we uitkijken naar een nieuw jaar. Met hopelijk weer veel terug van het vroegere normaal.

Dit was de terugblik op 2020, ons jaar!

Dit was ons jaar. Ons 2020. En eigenlijk hebben we nog veel leuke en mooie dingen mee mogen maken. Te midden van alle narigheid. Te midden van al het verdriet. Ik heb dit jaar ook Gods nabijheid mogen ervaren. Ik ben boos geweest, kwaad. Want ik had me het jaar voorafgaand aan onze bruiloft heel anders voorgesteld. Onze bruiloft ook trouwens. Maar het was goed zo. Hij maakt alles goed op Zijn tijd. Have a little faith in Him.

Ik wens jullie alle goeds en moois voor dit nieuwe jaar en hoop dat jullie nog lang mee blijven lezen met onze avonturen.

1 thought on “Terugblik op 2020, ons jaar in 12 foto’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: