The Crown, een serie op Netflix. Er is vast al veel over geschreven. Inmiddels heb ik alle 4 de seizoenen gezien (ja ik ben laat gestart) en wil daar toch wat over zeggen. Want ik was best wel een geschokt eigenlijk. Over wat ik zag in deze serie. Niet geschokt in een hele positieve manier eigenlijk. Ik weet dat er velen van dromen een prinses te worden. Nou, als je dit ziet dan wil je dat echt niet meer.

Met een korreltje zout of niet?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me bij veel scènes in The Crown steeds af vroeg of dit nu echt zo ging of dat het aangedikt was. Ik begreep dat de eerste 3 seizoenen redelijk overeen kwamen maar seizoen 4 kon niet op lof rekenen van het koningshuis. En dat snap ik. Want men, als het zo moet dan maar niet hoor. Dat vond ik echt wel schokkend om te zien. Je eigen wil en mening mag eigenlijk niet geuit worden.

Kijkje achter de schermen door The Crown

Doordat je mee loopt met een koningshuis wat nog steeds bestaat krijg je een kijkje achter de schermen. Veel, zeker het politieke en publieke optreden, is ook wel na te gaan en uit te zoeken. Dus je krijg wel een beeld over hoe dat is gegaan toen der tijd. Mooi om te zien en te beseffen dat het echt niet zo tof is om bij het koningshuis te horen.

The Crown - pinterest

Christen en slippertjes

Maar wat me echt heel erg deed verbazen wat het volgende. Ze schijnen erg christelijk te zijn. Wat tof dacht ik nog. Totdat ik alle slippertjes zag. Alle relaties die ‘niet mogen’. Alles wat onder het kleed wordt geveegd. Alles wat je als vrouw zijnde moet pikken. Of het waar is weet ik natuurlijk niet, maar wauw dat zou ik echt niet waarderen. Ik ben als vrouw meer waard dan dat. Daarbij past het niet bij mijn christelijke geloofsovertuiging. Dat van het trouwen en er nog meer liefdes op na houden bedoel ik dan.

Elk huisje kent zijn kruisje

Toch blijkt maar weer dat elk huis zijn eigen kruis heeft. The Crown laat zien, aangedikt of niet, dat het ook in dat gezin niet van een leien dakje gaat. Ook zij hebben hun issues. Wellicht van andere aard als wij, want wie kent mij en mijn gezin nu eigenlijk en wie zou mij op straat herkennen. Maar toch, iedereen heeft zo zijn eigen perikelen. Ook als moeder zijnde heeft the queen echt wel haar dingen gehad (en nog steeds als we de pers mogen geloven).

Het gras is dus niet groener aan de overkant. Ook niet bij het koningshuis over zee. Heb jij The Crown als gekeken?

Uitgelichte afbeelding: Stock Photos from Jade ThaiCatwalk/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: