Afgelopen woensdag was het dankdag. Een dag om te danken voor gewas en arbeid. En dat het tegenwoordig niet vanzelfsprekend is dat je een baan hebt dat weten we allemaal wel. Dus dan is het iets extra’s om dankbaar voor te zijn. Dat we veel eten hebben, of in ieder geval genoeg te eten is ook iets om dankbaar voor te zijn. Niet overal op de wereld hebben ze het zo goed als wij het hier hebben.

Daarnaast zijn er nog een heleboel dingen meer waar ik dankbaar voor ben. Deze wil ik graag met jullie delen. 

Ik ben dankbaar voor……:

Leuk momentje met mijn zoon gehad toen het nog mooi weer was.
winterviolen die het nog deden plukken!
 • Luca. Dit hoeft denk ik geen uitleg. Het is niet vanzelfsprekend dat je een kindje kunt krijgen. Juist krijgen, want ik vind dat je een kindje niet neemt of kiest. Ik ben heel blij dat Luca gezond is en het zo goed doet. Het gaat super met hem. Iets om dankbaar voor te zijn.
 • Man, familie en vrienden. Zonder hun zou ik heel anders zijn nu. Het gaat goed met mij en met de mensen om mij heen. Iedereen wil helpen waar hij/zij kan. Iedereen gaat super om met Luca, ook al zitten de meeste nog in een hele andere fase van hun leven als dat wij op dit moment zitten. Met alle hulp en steun van M. en familie en vrienden kom ik er wel.
 • Gezondheid. Ondanks dat ik chronisch vermoeid ben. Dat ik op dit moment niet kan sporten omdat mijn lichaam even rust nodig heeft. Voel ik me toch gezond en ben ik ook gezond. Daar ben ik dankbaar voor. Ik weet hoe het is om super moe te zijn en toch voor het gezin te moeten zorgen. Dat is zwaar kan ik je zeggen. Het gaat nu een stuk beter, ik voel me een stuk beter. Daar ben ik dankbaar voor.
 • Financiële middelen. Ik help je meteen uit de droom, wij zijn niet rijk en hebben niet veel geld. Toch ben ik blij met de middelen die we hebben en krijgen. Soms krijgen we iets extra’s van onze ouders, vaak is dat in spullen maar soms ook in geld om spullen aan te kunnen schaffen. Daar ben ik dankbaar voor. Zo kan ik thuis blijven en voor Luca zorgen en hoef ik niet buitenshuis te werken.
 • Mijn blog. Wat gaat het goed met mijn blog. Dat is echt iets van mij zelf. Ik ben er zelf mee bezig en werk er hard voor. Het brengt ook leuke dingen met zich mee. Reviewmateriaal en dingen mogen testen. Ik zie dat echt als een kans en probeer het altijd zo goed mogelijk te verwoorden in mijn blog wat ik van het product vind. 
  Bezig met een project dat ik in dit mooie
  schriftje opschrijf. Als het af is deel ik
  dat ook op mijn blog.
 • Lezers van mijn blog, volgers. Zonder jullie, lezers en volgers, zou het bovenstaande niet uitgekomen zijn. Dus dankzij jullie maak ik nu bijzondere dingen mee. Daar ben ik jullie dankbaar voor. Ik vind het ook erg leuk dat jullie terug komen op mijn blog om dit te lezen. Ik vind het ook erg leuk om jullie reacties te lezen.
 • Kerk. Kort geleden zijn wij van kerk veranderd. Daar ben ik zo blij mee. Ik voel me veel meer op mijn plek daar en ga er met plezier naar toe. Ik ontmoet daar inspirerende mensen en kan het ook hebben met hen over het geloof en opvoeden van je kinderen. Want er zijn daar echt heel veel kinderen. Ook een heleboel in de leeftijd van Luca. Dat vind ik super fijn, het is voor hem toch ook leuker om naar de kerk te gaan als er veel leeftijdsgenootjes zijn. 

Hebben jullie stilgestaan bij dankdag? Waar zijn jullie dankbaar voor? Ik lees het graag in de reacties!

Liefs,
M. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: