Zoals jullie misschien wel weten ben ik thuisblijfmama. Als mijn belangrijkste taak zie ik het dat ik zorg voor onze kinderen. Daar hebben wij bewust voor gekozen. Niet enkel om idealen, maar ook omdat dit voor mijn gezondheid beter is. Ik heb wel eens gehoord dat je dan geen oppas nodig hebt. Nou, ik kan je vertellen dat dit toch wel iets anders ligt. Gelukkig hebben wij lieve familie en vrienden. Maar wat als je geen familie in de buurt hebt wonen? Waar vind je dan een oppas?

Ook ik heb me-time nodig

Ik hoef dan wel niet te werken omdat ik thuisblijfmama ben, maar ook ik heb me-time nodig. 24 uur per dag zorgen voor de kinderen kan best zwaar zijn. Ze hebben soms van die momenten dat beide wakker zijn in de nacht op andere tijden en ik zelf niet aan slapen toe kom. En soms sta ik er ook gewoon even alleen voor, als Mark nachtdienst heeft bijvoorbeeld. Dan kan ik niet aan hem vragen even te gaan kijken ’s nachts en overdag moet hij slapen.

Waar vind ik onze oppas en waarom hebben wij een oppas nodig?

Wij hebben het geluk dat we in de buurt van familie wonen. Mijn schoonvader en zwager/schoonzusje passen met regelmaat op. Als we samen naar een wedstrijd van PSV willen bijvoorbeeld. Of een keertje samen uit eten en niet bij de grote gele M of pannenkoeken. Dan is het fijn als er iemand is die op de kinderen kan passen. Mijn ouders wonen iets verder weg, maar kunnen toch ook met regelmaat oppassen. Extra fijn alle lieve mensen om ons heen.

Geen familie in de buurt?

Wij hebben gelukkig lieve familie in de buurt wonen die willen en kunnen oppassen. Heb jij dat niet of kunnen zij door omstandigheden niet oppassen dan heb ik nu een super fijne tip voor je. Via de website oppassen kun je een lieve oppas vinden voor je kinderen. Je kunt dan je postcode invullen en er komen allemaal zoekresultaten naar voren. Super handig. Ik heb zelfs al een leuke student gezien die ik zelf zou benaderen als onze familie niet kan (we gaan ook wel eens als familie uit eten dan is onze lijst met oppassers ineens een stuk korter).

Hebben jullie een vaste oppas of past familie op jullie kinderen?

Dit betreft een samenwerking, je kunt daar hier meer over lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: