En dan is Pasen al weer voorbij. Voor mij als christen een van de belangrijkste feestdagen uit mijn geloof. Zelf vind ik het erg leuk om met de kinderen toe te leven naar dit mooie feest, net als met kerst. De tijd is wat lang, 40 dagen tijd voor Pasen. Dus gebruikte ik de stille week om de kinderen mee te nemen in het verhaal. Hoe we dat deden en wat we met al die paaseieren kunnen doen die er over zijn vertel je ik hieronder.

Toeleven naar Pasen

Met kerst hadden we een adventsslinger aan de muur hangen. De kinderen vonden het geweldig en het leek me dan ook super leuk om dit met Pasen weer te doen met ze. Helaas hadden ze in eerste instantie alleen kleine kaartjes om te bidden met je kinderen. Niet minder belangrijk, zeker niet, maar niet zo geschikt voor mijn kinderen. Gelukkig kwamen er later wel weer kaartjes bij om in de stille week te gebruiken. Deze kocht ik dan ook lekker last minute op vrijdag voor de stille week. En wat ik verwacht had gebeurde ook, de kinderen vonden het geweldig.

Paaseieren en aftelkalenders om toe te leven naar Pasen

Lees ook over de adventsslinger

Lezen uit de bijbel

Naast dat ik voor het slapen gaan altijd uit de bijbel lees bij Nola, doe ik dat ook met regelmaat na het avondeten. Daarvoor gebruiken wij dan de kleuterbijbel. Korte verhaaltjes en leuke platen om te kijken. Ideaal. We lezen eigenlijk gewoon van voor naar achter, maar voor deze periode maakte ik een uitzondering en begon bij het laatste avondmaal. Zo lazen we elke dag 2 verhalen en kwamen op Paasochtend uit bij het verhaal dat het graf leeg was en Jezus was opgestaan. Ook dit vonden de kinderen leuk om te doen.

Paaseieren en kleuterbijbel om toe te leven naar Pasen

Lees ook over wanneer je met je kinderen kunt lezen uit de bijbel

Left-over paaseieren

Geen idee hoe het bij jullie zit, maar wij hebben weer een jaarvoorraad aan paaseieren in huis. Maar om nou nog maanden van de paaseieren te eten. Nee, dat wordt het misschien toch ook niet helemaal. Al kan het qua datum vaak wel hoor, dus no worries. Je hebt echt geen haast. Wil je toch wat sneller van je chocola af dan heb ik nog een aantal tips wat je er mee kunt doen.

  1. Maak er chocolademelk van. Ook lekker met witte chocola. Weer eens wat anders. En je komt lekker snel van je chocola af.
  2. Maar er chocolatechip coockies. Gebruik een recept voor koekjes, hak je paaseitjes in stukjes en meng door het deeg. Zo simpel.
  3. Maak een taart en versier met paaseitjes. Al is dit misschien beter voor met Pasen zelf. Maar ach, als het maar lekker is. Simpelste is een bescuitbodem, vullen met een lekkere vulling en versieren met de paaseitjes.
  4. Maar een brownie of rockyroad. Voor beide heb je veel chocola nodig. Zeg maar dag tegen je paaseitjes!

liefs Minke

Toeleven naar Pasen met kleine kinderen is super leuk. Dit is onze aanpak. En left-over paaseieren zijn ook verledentijd. Ik geef je 4 tips!

1 thought on “Hoe wij naar Pasen toe leefden en 4-tips voor al die leftover paaseitjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: