Yes, vakantie! We gaan er weer massaal op uit. We gaan op ontdekkingstochten en maken de meest leuke avonturen mee. Mama mag de koffers inpakken voor de vakantie. Zwembroek, handdoek, speelgoed, kleren en natuurlijk de boekjes niet vergeten. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar ik verscheen op vakantie met vijf verschillende boekjes. Je weet maar nooit wat je dreumes/peuter/kleuter wil lezen samen voor het slapen gaan. Gelukkig is daar nu een hele fijne oplossing voor. Het enige boek in je koffer boek vol verhalen.

Op vakantie met je gezin

De laatste week van mei of eigenlijk de eerste week van juni zijn wij met ons gezin op vakantie geweest. Met het inpakken was ik al vroeg begonnen. Ik maakte lijstjes van wat er allemaal mee moest. Als je al een vakantie met één of meer kinderen hebt gehad zul je weten dat je echt veel mee moet nemen. Luiers, extra kleding (die hadden we ook nodig met doorlekluiers van Nola) en nog wat speelgoed. Daar komen dan je eigen spullen nog bij. Het avondritueel wilden we ook zo veel mogelijk hetzelfde houden dus een boekje kon niet ontbreken. Dus namen we vijf boekjes mee, dat waren vijf verhaaltjes. Echt handig is dat niet.

Het enige boek in je koffer

Pip (Paula Nordhauzen) en Matthijs Maal (Maki) herkenden dat en besloten samen met Kim Smits een vrolijk, kleurrijk en rijk geïllustreerd boek te maken. Het boek maakt het op vakantie gaan net even iets makkelijker, want met één boek ben je klaar. Er staan in het boek 28 verhaaltjes en versjes met prachtige tekeningen. Kleine versjes die geschikt zijn voor Nola (de jongere kinderen onder ons kunnen dit zeker waarderen) en wat grotere verhaaltjes voor Luca (de oudere kinderen vinden het alleen maar leuk om wat langer op te blijven). En wat mama dan weer erg leuk vind, de leuke handlettering bij de titels en inhoudsopgave

Waar gaan we vanavond heen?

We hebben nog lang niet alles gelezen, maar ik heb het boek uiteraard al doorgebladerd. Ik zag zo veel leuke verhaaltjes. Je kindje kan kiezen wat er vanavond weer voor avontuur gaat gebeuren. Het zal de mensen die Luca kennen niet verbazen dat de verhalen met dieren favoriet zijn. Maar ook het verhaaltjes met monstertruck mag er zijn. Een boek waarmee je 28 dagen plezier hebt en dan gewoon weer opnieuw kunt beginnen, want het leuke van kinderen is dat ze dat toch helemaal niet erg vinden. Dus je kunt ruim een maand lekker op vakantie met maar één boek. Hoe ideaal is dat?! De volgende vakantie gaat hij zeker mee.

Het boek heeft 112 bladzijden en kost 17,50 euro, je kunt hem hier bestellen. Hebben jullie ook altijd veel boeken mee op vakantie?

liefs Minke

*deze post bevat een affiliate link. Dat kost jou niets extra’s en helpt mij een leuke blog te houden. Wil je meer weten lees dan hier verder.

15 thoughts on “Vakantietip #1: het enige boek in je koffer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: