We zijn al druk genoeg met het huiswerk van de kinderen. Echt, ik snap het. Maar het is toch stiekem wel leuk om iets te maken met de kinderen voor deze dag. Zeker nu we toch veel thuis zijn (en dat zie ik voor 14 februari niet direct veranderen). Dus bedacht ik dat het leuk was om een paar knutsels op een rij te zetten die je kunt maken. Gewoon voor de leuk. Dus check out deze toffe valentijnsknutsels.

Wat doe je met alle valentijnsknutsels?

Phoe, weer een knutselwerkje erbij. Ik denk het met regelmaat wanneer er weer iets online staat dat we mogen knutselen. Of mogen, het is eigenlijk moeten. Maar toch, we gaan er voor. Wat kun je nu allemaal doen met deze knutsels?

  • Bewaren in een kist voor later. Goed niet allemaal, maar zo af en toe 1 is wel leuk natuurlijk.
  • Door de brievenbus bij de mensen in de straat. Veel mensen vinden dat fantastisch.
  • Breng het bij een verpleeghuis. Deze mensen zijn vaak eenzaam en sommigen hebben nog weinig familie en vrienden die langs komen.
  • De prullenbak. Ja, niet direct de optie die je aan je kinderen verteld. Maar het blijft natuurlijk gewoon een optie. Pak wel de papiercontainer dan, vanwege het recyclen.
  • Vraag aan de dominee of ouderling zorgadressen van de kerk. Zodat je de eenzamen een knutselwerkje kunt sturen. Of beter, breng ze bij de ouderling langs zodat deze ze mee kan nemen. Dan is het helemaal AGV proof.

Valentijnsknutsel voor een mooie kaart

Een valentijnskaart hoort er helemaal bij deze feestelijke dag (let op, in 2021 is 14 februari een zondag dus zorg dat hij wel op tijd aanwezig is). Die kun je ook heel makkelijk zelf maken. Maak bijvoorbeeld een leuke origami hart (zie hieronder) of een kaart met een 3d hart.

Knutselen met een kartonnen bordje

Bijna elke ouder weet wel dat je met een kartonnen bordje veel leuke knutsels kunt maken. Niet gebruiken om te eten dus, maar om te knutselen. Een leuke eenhoorn bijvoorbeeld. Heel leerzaam. Eerst verven, voor de motoriek. Daarna knippen, ook voor de motoriek maar concentratie is hier ook voor nodig. En als laatste het plakken, voor de netheid (handig bij het schrijven later). Of het bijtje van hieronder, die is ook te schattig toch!

10 valentijnsknutsels

Om jullie nog wat extra tips te geven hieronder nog 10 valentijnsknutsels die je samen kunt maken. Ook leuk voor grotere kinderen. Zij kunnen al meer zelfstandig maken. Bij de jongste zorg je dat alles klaar ligt en enkel nog op de ‘juiste’ plek geplakt moet worden. Hoe ouder, hoe meer ze zelf kunnen (en vast ook willen) doen.

Wat doe jij met alle (valentijns)knutsels van de kinderen?

Valentijnsknutsels, 15 tips pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: