De liefde, wat kan het toch mooi zijn. Zeker in de begin tijd van verliefd worden en elkaar leren kennen. Alles is nog leuk en mooi. Maar dan, de sleur komt er in. Valentijnsdag nadert ook dit jaar weer. Hoe veel we nog ‘op slot’ zitten weet niemand, maar valentijnsdag zit niet in lockdown. De liefde is het waard om te investeren. Investeer jij dit jaar ook?

Valentijnsdag, niets voor mij

Valentijnsdag, ik onthoudt al niet eens wanneer we een relatie kregen én onze trouwdag. Dus waarom zou ik wel iets doen met valentijnsdag? Een dag die bij ons ook net zo snel voorbij vliegt als de andere dagen. Maar wanneer heb je in deze tijd eens echt de tijd genomen voor je partner? Wanneer was het weer even man/vrouw (en alle andere combinaties ook natuurlijk) in plaats van ouders? Kies er dit jaar eens bewust voor om iets te doen aan valentijnsdag. Want valentijnsdag zit niet in lockdown.

Valentijnsdag in de Bijbel

Er staan in de Bijbel enorm veel mooie teksten over de liefde. Over liefde van God voor de mensen. Over liefde tussen man en vrouw. Voor vrienden. Ik deel er graag een aantal met jullie. Ik hoop dat het je mag inspireren in deze tijden om naar elkaar te kijken met genegenheid. Het is niet makkelijk soms, als je zo veel en dicht op elkaar zit. Maar liefde verbind én overwint.

Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. 1 Korintiërs 13:2

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. 1 Korintiërs 13:4

Ik ben van mijn lief, en mijn lief is van mij. Hooglied 6:3

Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. Johannes 15:13

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld. Romeinen 13:8

Wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. Efeziërs 4:2

Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. 1 Johannes 4:19

Trouwbijbel met bruidsboeket - liefde

Liefde in een boek

Er zijn heel veel boeken geschreven over dit onderwerp Deze kun je geven met valentijnsdag, bij een huwelijk of aan je partner op ‘jullie dag’. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijksdagboek, bidden voor je man of de vijf talen van de liefde. Gaan jullie nog trouwen? Dan is het boek 12 dingen die je moet weten voor je gaat trouwen wellicht een leuk cadeau. Ben je al getrouwd of heb je nog geen plannen dan is 365x liefdestalen of stille tijd voor stellen een mooi cadeau om te geven.

Valentijnsdag 2021. Laten we er samen voor zorgen dat de liefde nooit in lockdown gaat.

Liefde - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: