Nu de kinderen steeds ouder worden gaan we steeds vaker spelletjes doen. Ik vind het leuk om ook het geloof hierin te betrekken, maar kon nog niet echt iets vinden wat mij aansprak. Totdat ik zag dat NEEMA Games met christelijke spelletjes zou komen. Hoe leuk is dat?! Er zijn nu 2 nieuwe spelletjes, schapenkoning voor kinderen en vis je of niet voor volwassenen. Die laatst krijgen jullie ook nog te zien, maar eerst schapenkoning. Over het verzamelen van schapen.

Verzamel je de meeste schapen met dit christelijke kinderspel schapenkoning - spelHoe gaat het spel schapenkoning?

Het spel is niet heel moeilijk. Luca vind het erg leuk, ondanks dat het spel pas voor kinderen vanaf 8 jaar is. Dat er voor die leeftijd gekozen is snap ik wel. De bedoeling is om te zorgen dat jij zo veel mogelijk schapen hebt. Je start met een aantal schapen in je kudde. Elke keer mag je een schaap pakken, tenzij je de Jakobsschaap hebt. Ook mag je elke keer een kaartje pakken met een opdracht erop. Het is dus ook veel leeswerk. Je kunt munten krijgen, schapen krijgen of juist schapen verliezen. De Jakobsschaap verplaatst in het spel ook wel een aantal keer. Als de schapen óf de kaarten op zijn ga je punten tellen.

Verzamel je de meeste schapen met dit christelijke kinderspel schapenkoning - spelinhoudt

Lees ook over een spel voor de aller kleinste, wobbly worm.

Is het niet te christelijk?

Wij vinden niet dat je de christelijke identiteit direct op merkt. Als je de bijbelverhalen kent dan herken je wel het een en ander er in. Maar zelfs mijn ouders die ook christelijk zijn hadden niet door dat het een christelijk spel was. Dus dit spel is leuk voor iedereen en alle kinderen. Wel probeer ik, wanneer ik een verhaal herken, dat aan Luca te vertellen. Zo krijgt hij toch ook wat van ons geloof mee tijdens het spelletje.

Verzamel je de meeste schapen met dit christelijke kinderspel schapenkoning - geheime kaart

Voor meerdere interpretaties vatbaar

Het enige nadeel vonden wij dat sommige kaartjes voor meerdere interpretaties vatbaar waren. We hadden onder andere een discussie over: ‘Al je schapen en geld wordt gestolen. Je vind bijna alles terug. Behalve 2 schapen en 2 zilverstukken’. Ik zei dan dat alle schapen en munten gehouden mochten worden, behalve 2 van elk. Andere zeiden dat alles weg moest, behalve van elk 2. Ja, het is maar net hoe je het leest. En zo hadden we vaker dat we met taal in de knoop zaten. Nu vind ik dat voor mij niet vreemd, aangezien ik niet talig ben (dyslexie). Maar het maakt het soms een uitdaging.

Verzamel je de meeste schapen met dit christelijke kinderspel schapenkoning - speelbord

Verzamelen van schapen kan ook met iets jongere kinderen

Onze conclusie: Ook voor jongere kinderen een leuk spel, vanaf een jaar of 5. Maar dan wel samen met een volwassene spelen. Het spel wordt wel steeds leuker hoe meer spelers er zijn (de Jakobsschaap kan dan veel meer rouleren). Het is echt leuk als je kind kan lezen en dus echt zelf kan spelen. Wij spelen nog even rustig een potje verder!

Wat vinden jullie van deze spelletjes met christelijke ondertoon (die je in deze dus helemaal niet hoeft op te merken als je er niet bekend mee bent)? Het spel kun je voor 39.40 euro kopen bij deze webshop.

Verzamel je de meeste schapen met dit christelijke kinderspel schapenkoning. In deze review lees je of het spel niet te christelijk is. Of het leuk is voor kinderen. En vanaf welke leeftijd wij dit spel aanraden

Dit is een samenwerking.

 

2 thoughts on “Verzamel de meeste schapen en win – schapenkoning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: