Heb jij het vaak met je partner over hoe het moet als je er niet meer bent? Nee? Ik ook niet hoor. Tot een aantal jaar terug en het onderwerp ‘begrafenisverzekering’ steeds terug kwam. Mark heeft namelijk al vanaf zijn 18e een begrafenisverzekering, ik heb hem pas afgesloten toen ik 25 was. En eigenlijk had ik daar helemaal niet zo over nagedacht voordat Mark er over begon.

Waarom ik geen begrafenisverzekering had

Mijn opa was drager bij uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’. Mijn vader zit nog steeds in het bestuur van deze vereniging. Zowel mijn opa en oma als mijn ouders waren lid van deze vereniging en wij als kinderen stonden daar gewoon bij op. Toen ik uit huis ging heb ik dit voortgezet en ben ik ook lid geworden met mijn gezin. Het kost 4,54 euro per jaar en als zij de uitvaart verzorgen krijgen wij korting daarop. Mijn ervaringen met hen zijn altijd prettig geweest zowel mijn opa als mijn oma hebben zij begraven. Zij zullen dus ook mijn uitvaart regelen. Een win-win situatie leek mij.

Waarom Mark wel een begrafenisverzekering heeft

Een uitvaart kost veel geld. Ondanks de korting die we hebben vanwege ons lidmaatschap betaal je toch zo’n 6000 euro voor een uitvaart. Niet iedereen heeft dit zo op de bank staan. En bij deze kosten zit nog niet eens de steen berekend. Dat gaat een hoop geld kosten dus. We hopen beide nog lang te leven, maar je weet nooit hoeveel geld je dan hebt gespaard. Zal het genoeg zijn? Zullen onze kinderen met extra kosten blijven zitten? Dat wilde hij niet dus daarom koos hij voor een begrafenisverzekering.

Lees ook over een extra mooi afscheid.

Verzekering begrafenis

Uiteindelijk heeft Mark mij dus weten te overtuigen. Hoewel ik er stellig van overtuigd was het goed geregeld te hebben met mijn lidmaatschap, had ik niet stil gestaan bij de kosten. Dat hoeft ook niet, want ik ben liever met leuke dingen bezig. Maar het is toch fijn dat mijn kinderen later niet voor onverwachte kosten komen te staan. Ik hoef echt geen luxe uitvaart, maar ik heb toch wat dingen die ik voor ze op heb geschreven zodat zij weten hoe ik het graag zou willen. Maar wat ik echt niet wil, is dat zij moeten betalen voor mijn uitvaart. Dus ben ik goed verzekerd en zoals het er nu uit ziet moeten alle kosten daar van betaald kunnen worden.

Waar kun je je laten verzekeren?

Het loont, net als met je andere verzekeringen, verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn veel verschillende maatschappijen waar je dit kunt afsluiten. Kijk ook naar de maatschappijen waar je je andere verzekeringen hebt lopen, misschien hebben zij wel een dochteronderneming met een uitvaartverzekering waardoor je nog iets korting kunt krijgen. Let daarbij ook op je wensen. Sommige verzekeringen zijn sober en andere weer erg luxe. Bij de ene betaal je natuurlijk ook meer dan de andere. Als je goed op papier hebt staan wat jij bij je uitvaart wilt kun je hier een goede keus voor maken.

Heb jij, net als ik, ook een uitvaartverzekering?

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

Door lovemelovemypic

Waarom je wel een begravenisverzekering zou moeten hebben. Wij hebben hem ook, en jij?

Dit artikel kwam tot stand door een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: