De box, als je kinderen hebt dan heb je er van gehoord. Een mooie plek waar je kindje veilig kan liggen en spelen. Maar ze vertellen er niet bij dat het een groot onding is, een ‘sta in de weg’ in je woonkamer. Hij neemt veel ruimte is en is in de meeste gevallen niet zo makkelijk verplaatsbaar. Maar wanneer doe je die box nou weg? Ik heb eens rond gevraagd aan andere moeders.

De box bij Luca

Luca vond het heel fijn in de box. Toen hij 2 werd hebben we hem er niet meer in gezet. Ik was zwanger van Nola en we wilden dat zij na haar geboorte alleen de box zou gebruiken. Wat we niet wilden was dat Luca zou denken dat alles ineens voor de nieuwe baby zou zijn. Dus toen hij 2 werd gebruikten we de box niet meer. Hij stond me toen helemaal niet in de weg. Ik vond het echt een heel fijn hulpmiddel. Een veilige plek voor Luca om te spelen als ik de was ging ophangen, snel even een douche nam of ging koken.

De box bij Nola

Bij Nola is dat toch wat anders. Hij staat in de weg, mede door de dubbele hoeveelheid aan speelgoed die we hebben. Nola vind de box ook minder leuk dan dat Luca hem vond. Ze zit er wel in, maar laat ook met enige regelmaat weten dat ze er is en dat de box niet haar lievelingsplek is. Nog steeds wel een veilige plek voor haar om te zitten als ik de was ophang of ga koken. Toch minder prettig als bij Luca. Mede ook omdat hij er nog wel eens bij in wil klimmen. Dan kan zij geen kant meer op als ze het zat is. Geen prettig idee vind ik zelf. Maar met krap aan 1,5 vind ik haar nog wel te jong om zonder box verder te gaan.

Wanneer halen andere de box weg

Op mijn social media geven jullie aan dat het een sta in de weg is. Zeker in een appartement kan het echt een doorn in het oog zijn. Dan wordt hij ook eerder weg gehaald. Ook wordt hij bij een tweede of volgend kindje eerder weggehaald dan bij de oudste. Joyce van joyfromjoyce deed bij haar tweede kindje de box met 9 maanden weg. Ze is nu zwanger van de derde, ik ben stiekem wel nieuwsgierig of hij er nog komt en hoe lang dan. Astrid van cooleouders gebruikte hem bij haar eerste twee kinderen de eerste 3 maanden niet. Bij de derde kwam hij er dus pas met 4 maanden in. Ze denkt hem te gebruiken tot haar kindje ongeveer 15 maanden is en laat hem dan staan voor hun vierde kindje. Marjo van mar-joya gebruikte de box bij de tweede meer dan bij de eerste, zeker als de tweede even snel wat hulp kon gebruiken van mama.

Sommige gebruikten de box helemaal niet, andere hadden er helemaal geen één in huis en weer andere haalden hem al snel weg. Het is maar net wat jij fijn vind kwam ik achter. En soms vind je kindje het gewoon niet fijn in de box, dat is ook niets geks. Over het algemeen werd de box tussen 1 en 1,5 jaar weggehaald. Bij Luca dus met 2 jaar pas gestopt en met Nola zijn we ook nog niet van plan hem weg te doen. Ondanks dat hij erg in de weg staat en ze ook al bijna 1,5 is. We gebruiken hem nog te veel.

Hoe lang hebben jullie de box gebruikt? Wat vond je kindje van de box? Laat het weten in een reactie. liefs Minke

2 thoughts on “Wanneer gaat de box eruit?

  1. Ik heb hem bij jou Minke met ongeveer een jaar weggedaan. Jij wilde er absoluut niet in. Dus Nola heeft het niet van een vreemde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: