Het is misschien niet iets waar je dagelijks mee bezig bent, maar nu ik weer een kindje mag verwelkomen denk ik hier toch wel meer over na. Wanneer noem je de partner van je zus/broer oom of tante? Toen Luca geboren werd hebben wij eigenlijk iedereen de titel oom/tante gegeven. Ook de partners van onze broers/zussen. Helaas voor hun hebben niet alle relaties stand gehouden en zijn deze ‘oom/tante’ ook weer verdwenen. En daarbij ook helemaal uit het leven van Luca. Die er nu natuurlijk nog niets van meekrijgt.
Maar waar trek je dan de grens? Want op dit moment zijn er weer nieuwe partners in het leven waarvan de relatie uitging. We zijn natuurlijk heel blij dat zij elkaar gevonden hebben, maar houdt het ook stand? Persoonlijk heb ik geen zin om weer een fotoboek met de woorden ’tante’ of ‘oom’ bij een persoon die dan niet meer deel uit maakt van de familie.

Hoe kan ik oordelen of deze partner wel blijft? Niet, heel simpel. Dat kan (en eigenlijk wil) ik ook niet. Dat maakt het voor mij wel lastiger om dan direct bij de geboorte voor de titel oom/tante te kiezen. Voor Luca zijn het namelijk ook nog geen oom/tante. Dus waarom voor onze kleine 2.0 dan wel? Dat gaat natuurlijk niet. Waar trek je de grens? Als ze gaan samenwonen? Als ze gaan trouwen? Wat als ze pas gaan trouwen over 5 jaar, is hij/zij dan al die jaren niet een oom/tante? 

Ik weet het nog niet en ben er echt niet over uit hoe we dat gaan (of moeten) doen. Gelukkig ben ik pas halverwege november uitgerekend en heb ik dus nog even de tijd om na te denken over dit onderwerp. Al gaat de tijd echt wel heel snel. Het is gewoon al weer mei. Volgende maand wordt Luca al weer 2 jaar. We willen graag mijn rommelkamer omtoveren tot een mooie kamer voor hem. Daar moeten we dus nog wel het een en ander doen. Wat als we het dan niet weten? Ach, komt tijd komt raad zullen we maar zeggen. 

Hoe hebben jullie dit gedaan bij de geboorte van jullie kind(eren)? Was iedereen direct oom/tante of hebben jullie een ‘speciaal’ moment afgewacht? Ik ben daar erg nieuwsgierig naar, misschien kunnen wij er iets mee.

Liefs,
Minke

P.s. Ik probeer het bloggen weer een beetje op te pakken zoals je ziet. Ik vind het namelijk erg leuk om er over te schrijven en dit met jullie te delen. Helaas gooit misselijkheid, moeheid en het huishouden nog wel eens roet in het eten. Sorry alvast!

1 thought on “Wanneer noem je iemand oom/tante?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: