Dingen anders doen zwangerschap

De meeste van jullie zullen inmiddels wel weten dat de bevalling van Luca niet helemaal is gegaan zoals ik zou willen. Dat heeft me ook aan het denken gezet. Deze zwangerschap doe ik dan ook een aantal dingen bewust anders dan ik met Luca heb gedaan. Buiten het feit dat sommige dingen ook gewoon anders zijn, omdat er nu al een kindje rond loopt en toen niet. Er zijn zo nog een aantal dingen die ik anders doe dan toen, lees snel verder.

Misselijkheid
Gelukkig is de misselijkheid inmiddels over, maar ik heb daar lang, tot ruim 16 weken zwangerschap, last van gehad. Met Luca had ik daar ook veel last van. Wat dat betreft verliep dat dus hetzelfde. Nu wist ik dat er goede medicatie bestaat. Ik heb de huisarts dan ook met 7 weken zwangerschap al gebeld voor deze medicatie. Bij Luca heb ik deze pas gehad aan het einde van de eerste 3 maanden, toen ik echt niets meer binnen hield (nee, zelfs thee kwam er al uit).


Mijn eigen hoofd volgen
Bij de nacontrole van de ks van Luca werd ons verteld dat we bij een eventuele volgende zwangerschap direct onder controle van de gynaecoloog zouden staan. Na alle narigheid wilde ik toch echt niet terug naar de plek die ik voor het gemak even de hel heb genoemd (je moet wat om het duidelijk te maken). In overleg met de verloskundige besloten met 20 weken pas voor het eerst daar heen te gaan. Jullie hebben inmiddels kunnen lezen dat ik toch onder controle ben van de gynaecoloog, maar gelukkig met goede afspraken en bij een ander persoon als toen met Luca.


Eten wat ik wil
Voor dat ik zwanger werd van Luca ben ik best veel afgevallen. Het ging niet vanzelf en al helemaal niet snel, maar toch waren er 15 kilo’s af. Daar heb ik toen ook best wel op gelet en veel ‘gezond’ blijven eten. In het begin van deze zwangerschap hield ik weinig binnen, behalve de slechte dingen. Ik heb toen besloten het maar los te laten. Ik wil me zo prettig mogelijk voelen in de zwangerschap en dat was op dat moment gewoon met het eten van slecht eten. So be it. Nu probeer ik er wel een beetje op te letten, want alles blijft gewoon binnen. En meneer de gynaecoloog vertelde dat ik nu toch eigenlijk max. 4 kilo nog mag aankomen in de laatste 20 weken.  Beter voor je lichaam en dat snap ik ook best. Maar alles in het redelijke natuurlijk.

Rusten
Hoeveel ik dat wel niet doe. Ik heb daar gelukkig ook de ruimte voor omdat ik thuis ben. Er moet echt wel wat gebeuren aan huishouden, maar daar stel in prioriteiten in. Dan maar een keertje minder stofzuigen. Zolang we schone kleren hebben, genoeg eten in huis en elke dag een warme (of koude met dit weer) avondmaaltijd ben ik helemaal tevreden. Gelukkig kan M. ook nog wel een hele hoop uit handen nemen. Zeker nu hij, in ieder geval voorlopig, klaar is met zijn studie.

Dingen anders doen zwangerschap
Sorry voor de vage foto, maar een mooi nieuw broekje rijker.


Zwangerschapskleren
Oke, ik geef het eerlijk toe. Ik ben best wel zuinig op ons geld. We hebben het niet heel breed, maar genoeg om rond te komen. Dus toen ik zwanger was van Luca heb ik heel lang in mijn eigen kleding rondgelopen met een niet zo happy gevoel als resultaat. Deze zwangerschap heb ik al snel de kleren van toen van zolder gehaald. Oke, ik paste ook al echt niet meer in mijn broeken, maar ik heb ook wat nieuwe dingen erbij gehaald (en gekregen van mijn zusje). Niet alles is zwangerschapskleding, ik heb ook wat jurkjes en kortebroekjes bij primark/action gehaald. Deze doen het prima voor 1 zomertje en het kost een heel stuk minder geld.

Grenzen bewaken
De belangrijkste denk ik in wat ik nu anders doe. Ik geef aan wat ik zelf wil. Dat bleek ook wel uit het feit dat ik eerst naar de verloskundige ben gegaan in plaats van de gynaecoloog. Ook wat betreft de manier van bevallen ben ik duidelijk. Ik wil een ks en zou de gynaecoloog daar niet mee akkoord gaan dan zou ik gewoon opzoek gaan naar een gynaecoloog die dat wel deed. Gelukkig hoeft het zo ver niet te komen, daar ben ik erg blij mee.


Niet te veel lezen
Ieder kindje is anders en er zijn tig boeken te vinden over de zwangerschap en de periode erna. Heel leuk en interessant om te lezen. Met de zwangerschap van Luca heb ik dat ook zeker wel gedaan. Nu heb ik daar echter helemaal geen behoefte aan. We hebben een kindje die het in onze ogen perfect doet op onze manier van opvoeden. Dat zal bij de 2e dan ook net zo gaan. Daar hebben wij helemaal geen boek voor nodig.


Dit waren de punten die ik zo kon bedenken. Toch best nog wel wat dingen die ik anders doe ten opzichte van de vorige zwangerschap. Deden jullie veel dingen anders bij je 2e zwangerschap? Ik lees het graag in een reactie.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: