Net voordat de nieuwe maatregelen kenbaar werden gemaakt zijn we met de kinderen een weekend naar Center Parcs geweest. We hebben al verschillende parken gezien (Huttenheugte is wel ons favoriet) en waren dit keer bij Heijderbos. Wat is onze ervaring met deze ‘corona’vakantie? Graag vertel ik je ook wat we van het park zelf vonden.

Heijderbos

Coronamaatregelen toegepast

Persoonlijk vond ik dat de maatregelen goed werden toegepast. Ook de meeste gasten hielden zich eraan. Bij aankomst kreeg je je papieren aangereikt vanaf een afstandje met een soort dienblad. Verder droeg iedereen in de binnenruimtes een mondkapje, behalve Orry en zijn vrienden bij de kindershows. Daar vertel ik later nog wel meer over. Je kon goed eten met veel afstand, ook bij het buffet. Al met al een fijne ervaring.

ontbijt het heijderbos
mondkapje heijderbos

De kindershows gaan wel door tijdens dit weekend?!

Voor ons toch wel een pluspunt dat de shows voor de kinderen door gingen. De kinderen vinden het altijd fantastisch. Dit weekend was er alleen geen minidisco helaas. Wel konden ze naar de show met het ’toneelstuk’ om het maar even zo te noemen en de bingo. Bij de show mochten we als ouders er niet bij zijn, bij de bingo wel. Dat laatste werd niet goed gecommuniceerd (ze zeiden dat we juist niet erbij mochten zijn) dus dat was even een ding. Maar het kwam allemaal goed.

Factory speelhal
speeltuin heijderbos

Toch een klein puntje van kritiek

De shows vonden de kinderen fantastisch, zoals altijd. Bij de bingo mochten we ineens toch mee naar binnen. Maar wij hadden juist een tafeltje gereserveerd. Dus ik ging snel terug naar Mark om te zeggen dat ik bij de kinderen zou blijven. Ze hadden geen telefoonnummer of iets van ons dus dat vond ik niet zo prettig. Even snel een warme chocomelk opdrinken en terug. De kinderen hadden me niet gezien en wilden zo weglopen (andere kant van de ruimte) en er was niemand die ze tegen hield. Terwijl ze wisten dat ik er intussen weer was. Dat vond ik toch best slecht, want je weet nooit waar kinderen dan heen gaan. Zeker niet wanneer je op je plek blijft zitten zelf als begeleiding. Jammer!

Jungle dome
strip in Jungle dome

Premium huisje vs vip huisje

Bij Centerparcs Huttenheugte nemen we altijd een viphuisje. Waarom dat heb ik al eens geschreven in dit artikel. Het was voor ons echt een must. Dit keer hadden we voor het weekend een 4 persoons premium huisje. Niet gerenoveerd nog. Dat is geen probleem natuurlijk. Dat het stoffig en vies was vond ik toch wat minder. Dat was ik van Huttenheugte, in de zomervakantie(!), niet gewend. Dit was echt veel meer stof en viezigheid dan daar. Toch ook wel een beetje jammer.

samen ontdekken
Lopend lezen

Heerlijk weekend samen.

Al met al hebben we een heerlijk weekend gehad samen. We konden zaterdag en zondag zwemmen (om 9 uur al, lekker vroeg). Het was dan best rustig in het zwembad waardoor je voldoende ruimte had. Fijn een wildwaterbaan waar de kinderen dol op zijn. Ook al was deze wat sneller dan we gewend zijn, ze vonden het super. Lekker buiten spelen, we hadden zo veel beter weer dan voorspeld. Voor herhaling vatbaar en een hele fijne herinnering erbij voor de kinderen.

zwembad heijderbos
CenterParcs het Heijderbos - pinterest

2 thoughts on “Weekend Center Parcs Heijderbos in coronatijd

  1. Ahh, wat heerlijk dat jullie toch nog even lekke een weekendje weg zijn geweest, ondanks alle beperkingen.

    Een vies huisje zou ik zeker wel over klagen. Inkeert dat schoonmakers vaak maar 20 minuten voor een hele huisje hebben, of zelfs minder, maar je betaalt voor een schoonmaak, en ik word zelf gewoon ziek van stof en viezigheid, dus zeker als ik op vakantie ben wil ik dat het netjes is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: