Gister had ik een sollicitatie gesprek. Toen ik anderen vertelde dat ik weer wilde gaan werken en een gesprek zou hebben kreeg ik reacties die ik niet helemaal had verwacht. Vooral reacties als ‘wat goed dat je weer gaat werken’. Begrijp me niet verkeerd. Het is vast allemaal heel goed bedoeld. Maar het komt toch wat apart over. Bij mij dan, als ik zo eerlijk mag zijn.

Waarom goed dat ik ga werken?

Voor wie is het eigenlijk goed dat ik ga werken? Zelf heb ik er geen problemen mee om thuisblijfmoeder te zijn. Het werkte voor ons gezin en daar gaat het eigenlijk om. Is het dan voor de kinderen beter dat ik ga werken? Geen idee, maar ze worden er niet minder van als ik thuis ben. Ik vind het een voorrecht om thuis te zijn wanneer ze uit school komen en ze zelf op te kunnen halen.

Wat vinden de kinderen er van dat ik weer ga werken.

In de avond kreeg ik een telefoontje dat ik ben aangenomen. Super leuk natuurlijk. Ik heb diezelfde avond aan de kinderen gevraagd wat zij er van vinden dat mama gaat werken. Want eerlijk, als zij het niks vinden doe ik het niet. Mijn kinderen zijn mijn alles en gaan ten alle tijden voor. Nola vind het leuk zei ze. En ook Luca is erg blij. Ik denk dat ze de voordelen wel zien.

Waarom ik toch weer wil werken

Hoewel het voor ons goed werkt zo, met mama thuis ga ik dus weer werken. Waarom? Omdat deze maatschappij dat van je vraagt. Dat is denk ik ook wel wat deze reactie bij mij oproept. Een beetje een drang om er tegenin te gaan. Maar Nola gaat straks ook naar de basisschool, ik ben niet alleen maar mama en als we verder willen (als in een ander huis kopen, willen renoveren of op vakantie blijven gaan) dan is een extra inkomen gewoon wel een must.

Dus ga ik werken. En ik kijk er naar uit om te beginnen!

Weer werken, wat goed voor je! Voor wie is dat eigenlijk goed? Voor de kinderen of voor mama? Je leest meer in deze blog.

Stock Photos van Monkey Business Images/shutterstock

6 thoughts on “Werken, is dat goed voor de kinderen of voor mama?

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wanneer de kinderen naar school gaan is het toch prima ook zelf aan de slag te gaan. Al zou ik zelf geen volledige baan willen wanneer ik een gezin had. Ik denk jij ook niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: