Vandaag in deze rubriek Angela over hoe zij het werken, huishouden en aandacht voor de kinderen verdelen. Hoe ziet hun dag er uit en hoe is de oppas geregeld. Ik vind dat altijd weer leuk om te lezen. Een kijkje bij Angela in haar leven.

Wil je jezelf even voorstellen? Naam, leeftijd, getrouwd/alleen/samen met, kinderen ect. 

Mijn naam is Angela (25) en ik ben ruim 2,5 jaar getrouwd met Stephan (27). Samen hebben wij een prachtige dochter Naomi. Inmiddels geen baby meer, maar een dreumes. Wij zijn christen en in onze opvoeding vinden wij het belangrijk om Naomi speelsgewijs het geloof bij te brengen.
Sinds mijn zwangerschap en de geboorte van Naomi zit ik vol met verhalen. Ik ben eerlijk en recht voor zijn raap. Het ouderschap is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn toch!? Dat deel ik op mijn website en 101 andere verhalen, tips en tricks rondom zwanger zijn en het ouderschap, met een vleugje humor.

Wat voor werk doe je en hoeveel uur werk je?
Ik werk 24 uur in de week als communicatieadviseur bij een grote stichting voor mensen met een lichamelijk- en verstandelijke beperking. Denk daarbij aan communicatie binnen de organisatie en ook communicatie naar buiten toe. Mijn werk is veelzijdig en dat maakt het leuk. De ene keer organiseer je een opening en zorg je dat er pers aanwezig is. De andere dag ben je bezig met een communicatieplan voor een groot project. 

Werkt je partner ook? Zo ja, hoeveel uur?
Mijn man werkt 40 uur in de week.

Hoe hebben jullie de opvang geregeld?
Een combinatie. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ze één vaste dag wilde oppassen. Stephan had nog een hoop uren die hij graag wilde opmaken om de eerste drie maanden (september 2015-december2015), één dag in de week er voor haar te zijn. Vanaf januari 2016 was dit niet mogelijk. Hij is accountant en dan begint de drukke periode met ook wat uren overwerk. Een dag minder betekent automatisch werken in de avonduren en weekenden, want het werk wordt niet minder. De maandag bleef over en we hadden een goed gevoel bij het kinderdagverblijf. Daar kon ze spelen met andere kindjes als ze wat ouder zou zijn. Vanaf januari heb ik mijn werkdag omgeruild. Ik werk nu op vrijdag en dan past mijn schoonmoeder op. Daar zijn wij heel blij mee, want anders had Naomi nog een dag naar het kinderdagverblijf gemoeten.

Wat merk je aan je kindje van deze opvangregeling? (gaat makkelijk of moest wennen?)
Ik vond het de eerste maanden op het kinderdagverblijf helemaal niets, want ze sliep daar niet. Zo zielig vond ik dat. Ze kwam ook overstuur thuis. Vanaf januari gaat het heel goed op het kinderdagverblijf. Zo fijn! Bij de oma’s was het niet wennen 😉 

Als je kon kiezen zou je het dan anders doen? (Meer of minder werken? Of juist thuis blijven? Misschien juist wel precies zoals het nu gaat?)
Precies zoals het nu is! Ik vind 24 uur werken prima en de opvang is ook goed geregeld op deze manier. Ze kan op het kinderdagverblijf lekker spelen met andere kindjes. Daar leert ze ook delen. En bij de oma’s is het gewoon heerlijk en heeft ze het ook echt naar haar zin.

Hebben jullie een papa/mama dag met jullie kind?
Stephan had dus de eerste drie maanden papadag en nu als hij uit zijn werk komt en in het weekend geniet hij van haar. Ik heb woensdag en donderdag vrij, dus uitgebreid de tijd voor haar.

Deze foto is van Angela.
Hoe ziet een werkdag eruit? (Hoe laat sta je op, hoe laat wordt je kindje wakker/haal je uit bed, ontbijten, wegbrengen, ophalen en avondeten?
Om 6:15 gaat de wekker. Als Naomi dan ook wakker is, voed ik haar eerst nog in bed. Ik geef nog borstvoeding.Stephan doucht dan ondertussen. Ik was Naomi en kleed haar aan. Op werkdagen gaat ze thuis niet onder de douche, maar doucht ze bij de oma’s. Dan kan zij rustig de bovenverdieping onveilig maken, want er staat een traphekje. Ik ga ondertussen douchen en als Stephan klaar is, neemt hij haar mee naar beneden en geeft haar een boterham. Ze eet deze zelf met haar handjes, dus ondertussen kan hij ook eten. Dan ben ik ondertussen klaar en ga bij hen aan tafel zitten om te eten. Meestal gaat Stephan dan al naar zijn werk. Ik eet nog even en breng Naomi weg tenzij ik ergens vroeg moet zijn. Dat is tussen half 8 en 8 uur. Op maandag haal ik haar ook altijd van het kinderdagverblijf, zo rond 17:30 uur, tenzij ik later thuis ben en dat niet lukt. Dan gaat Stephan eerder weg van zijn werk, maar die momenten komen zelden voor. Bij de oma’s en opa’s blijven we altijd eten en gaan gezamenlijk als gezin naar huis. Op de dagen dat wij thuis zijn, eten Stephan en ik 18:30 uur. Naomi heeft dan al gegeten en pikt soms nog wat groente met ons mee. Ze ligt dan rond 19:00 uur op bed, maar niet later dan 19:30 uur. 

 Nu jullie beide werken, heb je een taakverdeling in huis m.b.t. huishoudelijke klusjes (wassen, schoonmaken, boodschappen e.d.)?
Ik ben twee dagen in de week vrij en zorg in principe dat het huis schoongemaakt is en de was weggewerkt. De boodschappen doen we om en om op zaterdag. En als ik doordeweeks wat langer heb gewerkt, ga ik op vrijdag eerder weg, zodat ik dan de boodschappen kan doen. Hij ruimt vaak de vaatwasser in en uit in het weekend. Dan draaien we vaak ook nog wel een was en die hangen we dan samen op of een van ons doet het. Dat gaat eigenlijk allemaal heel natuurlijk. Het enige dat we echt afgestemd hebben is dat ik schoonmaak en strijk en hij de container aan de straat zet. Maar er zijn ook wel momenten dat hij nog even een stofzuiger door het huis haalt. Ik vind het heel fijn dat hij mij helpt op momenten dat dat kan.

Heb je nog tip(s) voor andere moeders die ook graag zouden werken als zij kinderen krijgen?
Sta er relaxt in. Leg zoveel mogelijk de avond van te voren klaar. Laatst deelde ik daar een blog over, hoe je meer tijdkunt besparen in de ochtend. Denk aan tassen inpakken, ontbijt en lunch klaarmaken en in de koelkast leggen, kleding alvast uitzoeken etc. Kleine dingen die het een stuk relaxter maken in de ochtend.


Bedankt voor je leuke verhaal Angela. Wat fijn dat je man de eerste maanden een dag vrij kon krijgen. En ook lekker een dag bij de oma’s. Heerlijk om daar dan ook lekker mee te kunnen eten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: