De wedstrijd van speelgoed van het jaar is weer afgelopen, tot en met 3 november kon er nog gestemd worden en de winnaars zijn bekend. Gister, 6 november, is de uitreiking geweest. Samen met Nola mocht ik daar heen. We zijn in de trein gestapt om in Amsterdam weer uit te stappen. De eerste keer voor haar. En voor mij om met haar zo lang onderweg te zijn. Net als toen ik met haar naar Kidz City ging ligt dit ver uit mijn comfortzone. Maar voor leuke herinneringen moet je soms buiten je comfortzone kijken. Dus hup, in de benen en gaan! En wie er gewonnen hebben? Dat lees je hieronder natuurlijk.

De trein, een hele beleving op zich

Die staking maakte dat we iets eerder met de trein konden vertrekken dan anders. Dus om iets na half 12 hadden we de trein naar Amsterdam. Zodat we rond 13 uur bij NEMO zouden zijn. Nola vond het geweldig. Lunchen in de trein, naar buiten kijken en de reis an sich. Mama vond het iets minder, want ja er gebeuren nog wel eens ongelukjes als Nola op pad is. Dus gewapend met 2 setjes extra kleren, lekker eten en wat speeltjes/boekjes zat ik daar toch wat gespannen. Achteraf helemaal niet nodig natuurlijk, maar ja dat is achteraf. Alles ging eigenlijk vrij goed in de trein. We moesten een stukje lopen, zo’n 15 minuten. Voor Nola niet zo leuk, maar het is niet anders. We waren goed op tijd en hadden zo alle tijd om er heen te gaan.

Spelen met genomineerd speelgoed van het jaar

De uitreiking bij Nemo

De uitreiking was bij Nemo en daar mochten we ook gezellig even spelen. Ik merkte aan Nola dat zij het toch wat druk vond, logisch met een staking van scholen. Daarbij vond ik haar achteraf voor veel dingen nog net wat te jong. Ik denk zelf dat het voor Luca leuker was geweest. Proefjes doen, spelen en alles bekijken. Maar dat geeft niet. Uiteindelijk vermaakte zij zich ook prima. En toen de uitreiking begon kon zij heerlijk spelen met het genomineerde speelgoed. Vooral armbandjes maken, chubby de beer, Cobi de robodino en zoomizooz boomhuis waren favoriet bij haar. Met de brain train van smartgames speelt ze thuis, dus keek ze echt naar het speelgoed dat zij nog niet kent. Mij leek Lynx een super tof spel en ik denk dat Luca dat ook wel heel tof zou vinden.

Spelen met Lynx

De winnaars van speelgoed van het jaar:

Speelgoed van het jaar winnaar is

In de categorie 0-3 jaar won: ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (VTech)

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis
In de categorie 4-5 jaar won: Smart Farmer (Smart)

Smart Farmer

In de categorie 6-7 jaar won: Lynx (Identity Games)

Lynx
In de categorie 8-9 jaar won: De Newbury Spookschool (Lego)

Newbury Haunted High School
In de categorie 10-11 jaar won: De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)

De kwakzalvers van Kakelenburg
In de categorie 12-17 jaar won: Rolit (Goliath)

Rolit
In de categorie 18 plus won: Escape Room The Game: 2 Players (Identity Games)

Escape Room The Game 2 Players

Speelgoed en geluid

Chazia Mourali sprak met Ger Ramakers over geluid in speelgoed. Geluid kan het spelen spannender maken, helpt bij “oorzaak en gevolg” ontdekken en vrolijke liedjes en deuntjes dragen bij aan een prettig gevoel tijdens het spelen. De conclusie van Ger Ramakers: Kortom: het gebruik van geluiden en spraak in speelgoed kan allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Het geluid in speelgoed kan ook de (taal)ontwikkeling van je kind verhogen. Voor mij extra belangrijk met Nola die voor haar spraak naar logopedie gaat. Belangrijkste blijft dat geluid het speelplezier verhoogt.

Uiteindelijk gingen we rond kwart voor 5 weer richting station. Nola vond het genoeg geweest. Dat mag, het was een lange dag voor haar met veel indrukken. Maar wat een prachtig uitzicht hadden we tijdens het terug lopen. Die wil ik natuurlijk wel even met jullie delen.

uitzicht na speelgoed van het jaar

Ben je nog opzoek naar een cadeau voor de feestdagen? Deze winnaars zullen zeker in de smaak vallen. Maar de andere genomineerden natuurlijk ook. Wat was jou favoriet van de nominaties voor speelgoed van het jaar?

speelgoed van het jaar verkiezing

1 thought on “Winnaars speelgoed van het jaar 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: