Sinds ik veel blogs lees over eten kriebelt het bij mij ook wel een beetje om recepten wat aan te passen. Nu ben ik daar helemaal geen held in en vind ik dat best wel spannend. Toch heb ik de sprong in het diepe genomen en heb een recept voor muffins wat aangepast. Ze waren hier goed ontvangen dus heb ik de buren ook laten proeven. Ook de buurvrouw was enthousiast. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

De ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram havermout
100 ml zonnebloemolie (ze waren iets aan de droge kant dus kan wat meer doen, 125 ml zou ik in dat geval eerst proberen.)
150 ml vanille yoghurt
2 eieren
200 gram suiker
boterhamzakje met pepernoten 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden (altijd even opletten omdat geen 1 oven hetzelfde is). Meng de suiker met de eieren. Voeg daarna de vanille yoghurt en de zonnebloemolie toe. Met een garde kun je dit makkelijk mengen. Voeg daarna het bakmeel en de havermout toe. Het bakmeel kun je via een zeefje toevoegen om klonten te voorkomen. Zelf niet gedaan en gewoon met de garde gemengd. Als laatste nog even goed met de lepel doorgeroerd. Dan het beslag verdelen over 12 muffinvormen. Bak ze goudbruin en gaar in 25 minuten. Even controleren met een satéprikker. Komt deze er schoon en droog uit dan zijn ze gaar. Laat ze anders nog even een paar minuten erin staan en bekijk het opnieuw met een satéprikker.

Misschien een leuk idee om te maken voor pakjesavond. Eetse!

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: