Yes, vakantie! Heerlijk om er als gezin even op uit te gaan. Een andere omgeving doet vaak wonderen. Toch verloopt de rit er naar toe meestal niet zo ontspannen. Kinderen die toch wel wat zenuwachtig zijn. Hoe zou het zijn op de nieuwe plek? Ze zijn misschien moe en/of hongerig. De reis die (te) lang duurt. Het is niet altijd even gezellig op de achterbank. Ik heb een paar leuke ideeën om deze reis toch leuk te houden.

Spelletjes op de achterbank

Stickerboeken van dino’s en aankleedpoppen

Stickerboeken doen het altijd goed bij kinderen. Dieren zoals dino’s en eenhoorns zijn altijd in trek. En ook aankleedpoppen hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Voor verschillende leeftijden zijn er super leuke stickerboeken die je mee kan nemen. Zo kunnen de kinderen zichzelf goed vermaken op de reis naar de vakantiebestemming en blijft het gezellig op de achterbank.

Dino stickerboek

Een luisterboek of cd voor de kinderen

Wat bij ons ook altijd helpt is iets luisteren wat ze leuk vinden. Een CD bijvoorbeeld, hier luisteren ze graag naar de CD van Orry and Friends. Of een luisterboek, die kun je ook bij de bibliotheek lenen. Let er dan wel op wanneer je hem weer moet inleveren! Niets zo onhandig dan een luisterboek die ingeleverd moet worden als je op vakantie bent. Een radiozender die ze leuk vinden is ook fijn. Onze kinderen luisteren graag naar 100%NL.

aankleedstickerboek op de achterbank

Spelletjes boeken mee op vakantiereis

Maak de vakantiereis extra leuk met een boek vol spelletjes. Dat kan met rekenspelletjes of juist oefenen met schrijven wanneer je zoon/dochter dit leuk vind. Of een boek vol met ‘eenhoorn’ spelletjes. Leuk op de achterbank van de auto maar ook op de vakantiebestemming ideaal. Het enige wat je nodig hebt is dit boek, kleurtjes en een potlood/pen. En bij het ‘eenhoorn’ spelletjes boek staan de antwoorden achterin. Voor mij echt een pluspunt.

eenhoornspelletjesboek

Eten en drinken op de achterbank

Je weet nooit wat je onderweg tegen komt dus neem altijd wat te eten mee. Zo kwamen wij vorig jaar in een file terecht. Natuurlijk waren we dankbaar dat wij niet de reden of het onderwerp van de file waren. Maar lastig met kinderen wel. We stonden zo’n 2 vast, vlak achter het ongeluk. Geen ruimte om weg te rijden, om te draaien of een andere afslag te pakken. Maar het ging prima. Drinken en wat eten doen dan wonderen. Picknicken op de snelweg, wie kan dat nu zeggen?!

Zo blijf het leuk op de achterbank

De vakantiereis, het is niet altijd even leuk op de achterbank. Maar met bovenstaande tips hopelijk toch wat aangenamer. Wat eten, drinken en iets te luisteren en doen. Kinderen zijn dan vaak wel tevreden. Ja het duurt soms lang, maar houdt het doel voor ogen. Streep af langs welke steden, landen of kenmerkende punten je komt voordat je op je eindbestemming bent. Doe een autobingo en vertel duidelijk hoe lang het gaat duren van te voren . Maar bovenal, ga zelf niet stressen of boos doen. Het heeft geen zin en werkt vaak averechts.

Dan rest mij nog een ding. Ik wens je, alvast, een hele fijne vakantie(reis)! Hoe houdt jij het leuk op de achterbank?

Achterbank- pinterest

mijn magische unicorn spelletjesboek
ISBN: 9789044762334 
Prijs: 10.95 euro
Uitgeverij: Deltas

Je kunt het boek via deze link voor 10.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Dino sticker parade
ISBN: 9789044763003
Prijs: 10.89 euro
Uitgeverij: Deltas

Je kunt het boek via deze link voor 10.89 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Happy girls stickerfun
ISBN: 9789044762846
Prijs: 10.19 euro
Uitgeverij: Deltas

Je kunt het boek via deze link voor 10.19 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: