Zoektocht naar een basisschool

Voor de zomervakantie had ik wat berichten gehoord over veel aanmeldingen en een stop op aanmeldingen bij de school waar wij graag wilden kijken voor Luca. Dachten we nog veel tijd te hebben bleek dit misschien wel korter te zijn dan gedacht. Hij was net 2 jaar geworden en nu al op zoek. Omdat er van de 3 scholen in de buurt, maar 1 school echt onze voorkeur had hebben we toch direct maar een afspraak voor een kennismaking gemaakt.

De school waar wij zijn wezen kijken is een christelijke school. Dat is voor mij eigenlijk wel een must, omdat ik het belangrijk vind dat Luca dit ook op school mee krijgt. We gaan zelf naar de kerk, bidden en lezen uit de bijbel. Fijn dat hij dat ook buitenshuis mee zal krijgen. Daarbij zitten er ook andere culturen op deze school, zodat hij ook daarvan informatie mee krijgt.

Daarnaast was er nog 1 punt wat voor mij heel belangrijk was. Het beleid t.a.v. dyslexie. Zelf heb ik dat en dit is pas ontdekt na een test toen ik al bezig was met mijn HBO opleiding. Erg laat vond ik dit, al heeft dat ook zijn voordelen. Mocht Luca dit hebben vind ik het prettig als dat tijdig geconstateerd wordt. Gelukkig kon de directeur mij geruststellen. Zij letten goed op de kinderen, ook al in groep 1 en 2. Dus dat is erg fijn.

Zoektocht naar een basisschool


Verder hadden we niet echt ‘eisen’ waar de school aan moest voldoen. Op school hebben ze de aandacht gelegd op wetenschap en techniek. Daar doen ze ook proefjes mee en leren daar over. Andere scholen leggen de aandacht op Engels. Ach, het maakt mij niet echt heel veel uit. Het zag er leuk uit en de kinderen leken het ook leuk te vinden. Want wat is er nou leuker dan kliederen met sop en water?

Uiteraard kregen we nog bedenktijd en zou de directeur ons bellen bij geen gehoor in september. Inmiddels is het bijna september en hebben we de aanmeldingsformulieren nog niet geschreven. Toch hebben we wel de keus gemaakt voor deze school. Iets met andere prioriteiten. Zo snel mogelijk de papieren invullen en inleveren. Dan heeft onze knul van 2 ook een plekje op de basisschool straks.

Wanneer zijn jullie bij een basisschool gaan kijken? Wat waren/zijn belangrijke punten voor jullie? Ik lees het graag in een reactie!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: