Slapen is altijd wel een ding geweest hier in huis. Iets dat niet direct vlekkeloos verloopt. En dat geeft niet. We weten waar het vandaan komt. Maar dat maakt niet dat we er niets mee doen. We willen onze kinderen er graag in ondersteunen. Want slaap is belangrijk voor hun ontwikkeling. Zo Zijn we gestart met het gebruik van olie en kwam er een zoutsteen lamp bij ons in huis.

Waarom een zoutsteen nachtlampje?

Zoutsteen heeft een zuiverende werking wanneer hij warm wordt. Daarnaast geeft het een gevoel van geborgenheid. Er komt een zacht oranje licht van de lamp. Genoeg om alles te kunnen zien (dus niet bang meer voor schaduwen) maar nog zo dat je er wel bij kunt slapen. Wanneer de lamp warm wordt verspreid hij negatieve ionen. Deze zorgen voor een beter leefklimaat in de ruimte waar de lamp staat. Denk bijvoorbeeld aan de zee of in de bergen waar ook meer negatieve ionen zijn.

Zoutsteenlamp

Waarom wilden wij een zoutsteen lamp?

Op Instagram kwam ik deze nachtlamp tegen. Het zou helpen bij het goed slapen van kinderen. Nu komt onze oudste moeilijk in slaap. Druk met het verwerken van alle prikkels van de dag. En wanneer papa nachtdienst heeft blijft hij wakker tot papa gaat werken. Dat moest toch anders kunnen? Een kind heeft voldoende slaap nodig. En hoewel hij het qua gedrag niet direct liet zien vermoedden wij dat hij te weinig slaap kreeg. Het proberen waard vonden wij.

Wat is onze ervaring met het nachtlampje?

We hebben de zoutsteen lamp nu 2 weken in huis. Het is wat lastig in elkaar zetten. Om de lamp te laten werken is een goede aansluiting noodzakelijk en dat bleek best een ding. Maar qua slapen ben ik zeer tevreden. Gaat onze oudste vroeg slapen? Nee, zeker niet. Gaat hij eerder slapen dan we gewend zijn? Dat zeker. En zelfs voor de nachtdienst van papa is hij in slaap gevallen laatst. Het kan echt nog wel beter, maar we hebben weer een stap in de goede richting gemaakt. En met vele kleine stapjes komen we er ook.

Zoutsteenlamp pinterest

Voor ons dus een fijne aankoop geweest. Goede hulp bij de keus van de lamp en het aansluiten. Mochten we er nog een willen (voor de jongste bijvoorbeeld) zou ik hem weer bij mijn kristal en ik halen. Fijne service is ook wat waard!

Hebben jullie wel eens gehoord van de werking van een zoutsteen lamp?

Zoutsteenlamp pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: