-Door Ilona-
Ik ben alweer 22 weken zwanger en wat vliegt de tijd zeg! De 20 weken echo was een zenuwslopend iets. Ik was enorm gespannen ervoor! Gelukkig hadden we een oppas voor de dreumes en kon manlief een paar uur vrij krijgen voor het hele gebeuren. Eenmaal aangekomen bij de verloskundige en na een praatje was het dan zo ver.
De echo
De eerste beelden zagen er goed uit, maar de baby lag dwars. Met het gezicht naar mijn rug toe, en met het ruggetje dus naar mijn buik toe.
We hebben een hoop kunnen zien, of nouja, de echoscopist heeft een hoop kunnen zien. Want wij werden niet veel wijzer van die zwart wit beelden. Af en toe zagen we wat herkenbaars maar daar hield het op.

Hoe gaat de zwangerschap
De echoscopist vroeg naar het verloop van de eerste zwangerschap, naar de huidige zwangerschap en ook of we wilde weten wat het zou worden.
Ik grapte haar altijd eigenwijze kinderen te krijgen en als ze het kon zien dat we het graag wilde weten. Maar dat ik rekening hield met een niet mee werkend kindje. Uiteindelijk hebben we het gelukkig vrij duidelijk in beeld gekregen, wat gek is dat om te zien.

Het is een….
We zagen namelijk 3 lijntjes. De echoscopist vertelde ons dat het betekende dat we dan een meisje zouden krijgen!

Wij verwachten dus een dochtertje!

Roze, rokjes en frutseltjes
Het is voor mij een hele omschakeling gezien ik niet van roze, frutsels of tutu’s hou. Gelukkig kan je meisjes ook stoer aankleden maar nu juist babykleertjes komen in de kleur zuurstokroze. We zijn er ontzettend blij mee, naast het feit dat we natuurlijk een gezond kindje verwachten. Dat was het allerbelangrijkste.

Extra check voor het hoofdje
Omdat het gezicht niet te zien was tijdens de echo, had ik afgelopen woensdag een tweede kans.  Dit maal met een stuk minder zenuwen want ze was al gezond gekeurd. Deze keer werkte ze keurig netjes mee en het eerste beeld was een mooi gezichtje. Ze was zich zelfs aan het uitsloven met uitrekken en pruillippen te trekken!

En de pijn?
Qua pijn gaat het redelijk, afgelopen donderdag wel weer naar de fysio geweest om weer even in elkaar gezet te worden. En ik ga nu om de week. Gaat het goed dan zeg ik af, maar ik probeer braaf te gaan.
Hopelijk kan ik alles zo lang mogelijk uitzingen, ik heb namelijk nog een flinke tijd te gaan.

liefs Ilona

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: