– Door Ilona –

Hallo lieve lezers,

Weer een blog om iedereen op de hoogte te houden die meeleeft. Lief, al die reacties en bedankt voor alle sterkte wensen! Doet me enorm goed. 15 mei had ik een controle in het ziekenhuis, CTG en doppler. Eerst de doppler, deze leek redelijk te gaan maar de waarden waren te hoog. Met de minst hoge waarde kwamen we uit op een P97,3. En hoewel dat normaal goed is, is dat nu veel en veel te hoog. Daarintegen is de waarde van haar hoofdje erg laag. Dat heet Brainsparing, aldus de echoscopist.

Dat zorgt er nu voor dat de juiste voedingsstoffen op de meest belangrijke punten aankomen, namelijk de hersens en organen en niet zo zeer naar de groei gaan. Een andere mama via een facebook pagina over prematuren vergeleek het met een stromende kraan. Bij P0 staat hij volledig open, en bij p100 is hij dicht. En dan is 97,3 niet wat je horen wilt.

Allemaal heel medisch, maar het komt er op neer dat mijn bloedtoevoer dus niet optimaal is en zelfs goed gemonitord moet worden om tijdig in te kunnen grijpen. Ik ben per direct opgenomen en heb zelfs ook meteen longrijping gekregen. Dit omdat ik nog maar 33 weken ben en mocht ze eerder komen, haar longetjes gewoon nog niet rijp genoeg zijn. We gaan er niet meteen vanuit, want zolang de waarde in de navelstreng niet stijgt en de CTG goed blijft gaan, is er geen reden om haar eerder te verwelkomen op de wereld.

Thuis is alles geregeld gelukkig, we hebben 2x per week gastouder voor onze dreumes en de rest kan mijn man vanuit huis zo goed als werken. En als geluk had ik mijn vluchttas bij me, zodat ik ook direct kon blijven met mijn eigen spulletjes. De eerste nacht is ook goed verlopen, ik heb wat gekregen om te kunnen slapen en daarna ben ik even verfrissend gaan douchen. Tijdens de CTG zagen we al wel de reactie van Charlotte op de longrijpingsprik, ze kan er door namelijk rustiger worden en dippen met haar hartslag.

Dit omdat het nu energie van haar vreet om die longetjes te laten rijpen, even schrikken maar ik werd door de verloskundige, verpleegkundige en zelfs de gynaecoloog gerustgesteld dat dit beeld normaal is na die prik. Ik kreeg nog een volgende prik en toen zat dat er in elk geval op. Ik vermaak me met netflix en onbeperkt internet en ik probeer me echt voor Googlen te behouden, maar dat is lastig. Ik hoor graag ervaringsverhalen en wil graag m’n ei kwijt kunnen.

Uiteindelijk veel controles gehad. Ik ben nog even een dagje naar huis geweest, om daarna weer terug te moeten gaan. De controles bleven wisselend, van iets verbeterd naar weer wat slechter. Gelukkig bleek 24 mei dat er ook een klein positief puntje is om af te sluiten, ik mocht weer naar huis. Voor nu thuis, met veel controles. Maar lekker thuis is al erg fijn.

Lieve lezers, hopelijk is een volgende tussentijdse blog niet nodig, en hoor je weer wat met 36 weken!

liefs Ilona

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: