Menstrueren, het is niet mijn favoriet. Nooit geweest en zal het, denk ik, ook nooit worden. Maar we kunnen het ons zelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Vooral ook om aan onze dochters, en voor mij vooral onze dochter, te laten zien dat we juist dan goed voor onszelf mogen zorgen. Dat we het onszelf die week in de maand comfortabel mogen maken. Menstruatie ondergoed kan daar bij helpen. Om deze vijf redenen kies je daar graag voor.

1. het is goed voor het milieu

Met een klimaatcrisis waar je niet om heen kunt is het goed om te kijken hoe je zelf een steentje bij kunt dragen aan een fijne wereld. Minder afval produceren is een relatief makkelijke manier om dit te doen. Dat kan heel makkelijk met menstruatie ondergoed. Je gebruikt dit namelijk steeds weer opnieuw, na het wassen. Net als met wasbare luiers die je bij baby’s kunt gebruiken bijvoorbeeld. Het scheelt je een hoop afval in elk geval.

2. menstruatieondergoed zit comfortabel

Dit is wel een van horen zeggen. Maar het lijkt me zeker comfortabel zitten. Zeker een stuk comfortabeler dan maandverband. Het blijft toch een soort plastic iets met een absorberend laagje erin wat je die hele week draagt. En echt, ik wordt daar zelf toch ook niet blij van. Heel fijn dat ik onze dochter dus een alternatief kan bieden. Want niets gebruiken is natuurlijk geen optie.

3. je kunt besparen met menstruatieondergoed

Hoewel het in aanschaf even een flinke hap uit je budget neemt bespaar je uiteindelijk geld. Je hoeft geen wegwerp maandverband of tampons te kopen. Menstruatieondergoed neemt 20 ml op, dit staat gelijk aan 3 tampons/maandverbanden. Dat noem ik nog eens een besparing. En dat is uiteindelijk heel fijn voor je portemonnee. Hoe je dit met een klein budget kunt aanschaffen? Probeer elke week iets opzij te leggen. Al is het maar een euro. Of vraag het cadeau voor je verjaardag. Een nuttig cadeau dat je veel zult gebruiken. Ik vind dat zelf echt heel fijn.

Menstruatieondergoed uitgelichte afbeelding

4. ook handig als je onderweg bent

Zelf zat ik eerst ook een beetje te kijken hoe je dit doet wanneer je niet thuis bent. Want menstruatie ondergoed zit nu eenmaal comfortabeler dan maandverband of tampons, maar gemak dient de mens. Hoe fijn is het als je onderweg bent, naar je werk of familiebezoek, en je gewoon ondergoed kunt dragen. Er zijn speciale ‘wetbags’ te koop waarin je je gebruikte menstruatieondergoed kunt stoppen en je daarna een schone aan kunt trekken. Daar ruik je niets van. Misschien heb je ze nog wel liggen van de wasbare luiers van je kind(eren).

5. menstruatieondergoe is vrouwelijk en sexy

Heel tof om te zien dat er steeds meer soorten, maten en modellen te verkrijgen zijn als menstruatieondergoed. Zo kun je je tijdens deze periode, waarin je toch niet helemaal jezelf bent, toch wat meer jezelf voelen. Gewoon met vrouwelijk en mooi ondergoed. Zo kun je heel goed voor jezelf zorgen en dragen wat jij mooi vind, zonder je zorgen te maken over lekkages. Want daar zit helemaal niemand op te wachten natuurlijk.

Kies vooral wat bij jou past

De belangrijkste in mijn ogen. Kies vooral waar jij je prettig bij voelt. Is dat menstruatieondergoed, super fijn. Go for it! Super dat het ook goed is voor het milieu. Past het totaal niet bij je, voel je dan niet schuldig. Kijk hoe jij op jouw manier een steentje kunt bijdragen als je toch meer naar de zero waste wilt gaan, ook qua mensturatie. Er zijn zo veel opties. Er is echt wel iets dat bij jou past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: