Er is een nieuw boek verschenen over het leven van van Gogh. De atlast. Bij een atlas denk ik aan kaarten, de wereld ontdekken. En dat is ook wat je doet in dit boek. De wereld van Vincent van Gogh ontdekken. Enorm interessant, zeker voor kinderen die van weetjes houden. Het boek zit prachtig in elkaar. Reis mee met Vincent langs alle plekken waar hij woonde en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

De grote Vincent van Gogh atlas junior

VINCENT VAN GOGH is de beroemdste kunstenaar van Nederland. Je hebt vast wel eens een schilderij van hem gezien. Vincent reisde door verschillende landen in Europa. Lopend, met de boot, en vooral met de trein. En overal waar hij was schreef hij brieven, want zo hield hij contact met zijn familie. Vincent gebruikte de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen. En die wereld zag er in zijn tijd heel anders uit dan nu. Reis mee met Vincent langs alle plekken waar hij woonde en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Vincent van Gogh atlas voor onze zoon

Dit prachtige boek is wel echt een boek voor de bovenbouw van de basisschool en onderbouw middelbare school. Al vind ik hem zelf ook enorm interessant en mooi. Maar jongere kinderen doe je hier geen plezier mee zag ik bij onze dochter. De oudste vind het leuk om samen te lezen. Hij houdt van weetjes, feiten en kennis. Lezen is hij niet direct dol op, maar dit boek scoorde wel hoog. Vooral het samen ontdekken vond hij heel interessant. De wereld zien op een totaal andere manier dan dat hij nu is.

Specifieke doelgroep

Veel boeken zijn voor een grote doelgroep geschikt. Dat vind ik met dit boek niet. Het is echt een prachtig boek, begrijp me niet verkeerd. Maar het is wel voor een specifieke doelgroep. Voor kinderen die houden van non-fictie. Van feiten en weetjes. Die de gewone boeken niet zo interessant vinden, maar deze boeken juist wel. Voor kinderen, gezinnen misschien wel, die van kunst houden. Die aak naar musea gaan met schilderijen. Kinderen die zelf graag tekenen en schilderijen maken. Die het vak ckv (bestaat dat nog, culturele kunstzinnige vorming) enorm interessant vinden. Twijfel je? Leen hem dan eens in de bibliotheek.

Hoe gebruiken wij de grote Vincent van Gogh atlas

We bladeren, kijken en verwonderen. Lezen en leren. Zien de wereld door zijn ogen. Hoe was het om in die tijd te lezen? Persoonlijk door de brieven en foto’s. We genieten, maar pakken hem niet elke dag. Het is niet een boek dat we voor het slapen gaan even lezen bijvoorbeeld. Wel tussendoor, als we even een moment samen hebben. Onze oudste en ik. Fijn even 1 op 1 tijden dan vullen met iets wat ik leuk vind (lezen) en wat hij leuk vind (leren, feiten en weetjes). Perfecte date met mijn zoon.

ISBN: 9789047629917
Prijs: 19,99 euro
Uitgeverij: Rubinstein publishing
Je kunt het boek via deze link voor 19.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

1 thought on “Reis met Vincent van Gogh de wereld over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: