Ik had altijd gedacht dat ik advocaat zou worden. Een mooie praktijk waarbij ik mensen zou helpen met hun juridische vragen. Dat ik in de rechtszaal zou staan en mijn cliënten vol passie zou verdedigen. Nu weet ik dat nog wel, omdat ik dit bedacht toen ik een tiener was. Het is super tof om dit soort dingen, die je als kind denkt, op te schrijven. Want je vergeet een hoop, maar het is zo leuk om als volwassene nog een kijkje te krijgen bij je zelf als kind. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Alles over mij is een van die manieren. Een hele vrolijke manier als je het mij vraagt.

Alles over mij - uitgelichte afbeelding

Alles over mij

Dit boek gaat helemaal over jou! Het heet niet voor niets alles over mij natuurlijk. Dit is je kans om alles in je leven tot nu toe vast te leggen. Denk dan aan de dingen waar je van houdt, de dingen die je leuk vind en je doelen voor de toekomst. Het is jouw verhaal. Leuk om met tieners te doen. Het hoeft niet allemaal uit te komen. Het is straks, als je een jaar of 20 ouder bent, enorm leuk om te zien hoe je over dingen dacht en wat je leuk vind als tiener.

Wat vind je allemaal in het boek

Alles over mij bestaat uit 9 hoofdstukken. Je begint in hoofdstuk 1 bij het begin, je geboorte. Daar hebben we wel input van anderen voor nodig. De kinderen zelf zullen dit niet meer weten. Daarna komt een stuk over je familie, toen je klein was en een hoofdstuk over thuis en op pad. Hoe het huis eruit zien, over vakanties en dagjes uit. We gaan verder met een hoofdstuk alles over mij, over school, een dag uit je leven en je favorieten. We sluiten het boek af met de toekomst. Over wensen, stappen en brieven schrijven.

favoriete dag

Waarde van alles over mij

Natuurlijk kun je gewoon een dag oek bij houden. Maar dat is echt anders. Omdat je daar zelf in schrijft. Zonder format, zonder vragen. Zonder je geschiedenis, zonder informatie over school. En zonder brieven voor je toekomstige ik. Hoe tof is dat om terug te lezen later. Het is een positief boek. Je kunt bijvoorbeeld positieve eigenschappen toekennen aan klasgenoten. Je favoriete dag beschrijven. Een weekmenu maken. Een krantenpagina maken. En nog heel veel meer. Het is niet alleen opschrijven wat je bezig houdt.

favoriete dag

Hoe gebruiken wij het boek

Het is een super leuk en vrolijk invulboek. Het kan alleen wat overweldigend zijn als je hier mee begint. Het boek heeft namelijk 127 bladzijden. Maar je kunt het allemaal stapje voor stapje in vullen. Elke dag een bladzijde bijvoorbeeld. Of elke dag een hoofdstuk. Of kies een pagina uit waar je op dat moment zin in hebt om in te vullen. Het is jouw boek dus het mag gebruik worden op een manier die bij jouw past. Het hoeft niet perfect, het hoeft niet helemaal compleet te kloppen. Het is hoe jij nu kijkt naar de dingen. Dat mag (en waarschijnlijk zal dat ook) veranderen.

superkrachten

Specificaties alles over mij

Auteur: Ellen Baily | Uitgever: BBNC/MUS | september 2022 | 127 pagina’s | 9789045327693 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Alles over mij - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: