Al een tijdje zag ik voorbij komen dat een verzwaringsdeken kan helpen ontprikkelen. Maar ook al een zelfde tijd liep ik tegen de kosten aan en de hoeveelheid aan verschillende dekens. Wat moet je kiezen? Natuurlijk wil ik mijn kind helpen, maar als ik 65 euro betaal dan wil ik toch eigenlijk wel weten dat het werkt. Is dit de oplossing om beter te slapen? Toen ik een oproepje zag om een verzwaringsdeken te testen besloot ik dan ook te reageren. En dit is ons avontuur met deze deken. Wij gebruiken de Nevalli verzwaringsdeken voor kinderen.

Is dit de oplossing om beter te slapen

Verzwaringsdeken om beter te slapen

Een van onze kinderen is hooggevoelig. Ik las al vaker dat een verzwaringsdeken zou kunnen helpen. Vooral ook bij slapen en prikkelverwerking. Het extra gewicht van de deken zorgt voor een diepe druk stimulatie. Dit geeft je een geborgen en veilig gevoel, net als wanneer je geknuffeld wordt. De zachte druk zorgt ervoor dat je zenuwstelsel ontspant en je meer gelukshormonen aanmaakt in je hersenen. Daarnaast maak je hierdoor ook minder stress hormonen aan. Is dit de oplossing om beter te slapen?! Ik hoopte het, maar was wel wat sceptisch.

Hoe zwaar is zo’n deken?

Een verzwaringsdeken is zo’n 10% van je lichaamsgewicht. Je wilt namelijk niet een te zware deken op je hebben liggen. Dat heeft juist een negatief effect. Voor kinderen is het dus echt zorg om de deken niet te zwaar te hebben. Daarnaast is het formaat ook van belang. Je wilt het gewicht verdelen over het lichaam, niet over het bed en lichaam. Daardoor is de verzwaringsdeken relatief klein met 100*150 cm. Maakt wel dat hij makkelijk mee te nemen is. Een hoes kun je kopen bij Nevalli zelf. Heel handig, want ze kunnen niet in de wasmachine. Al is de verzwaringsdeken met print ook wel echt fantastisch.

Verzwaringsdeken

We willen allemaal testen

Ik ben zelf hooggevoelig, een van de kinderen ook en de andere niet. We testen allemaal de verzwaringsdeken voor kinderen. Let op, voor mij is dat dus eigenlijk niet zwaar genoeg qua gewicht. Ik weeg geen 30 kilo namelijk, gelukkig. Maar ik wilde het zelf ook ervaren. Voor het beste resultaat zou je de deken 14 dagen moet gebruiken. Je moet toch even wennen aan wat zwaars op je. Al geldt dat natuurlijk niet voor iedereen. Je gebruikt de verzwaringsdeken op of onder je eigen dekbed. Omdat hij dus kleiner is als een gewoon dekbed.

Is dit dan de oplossing om beter te slapen?

We begonnen met testen bij onze hooggevoelige. Daar wilden we hem in eerste instantie voor in huis halen. De eerste nacht was erg wennen en na uren draaien is hij naast het bed beland. De tweede dag ging perfect. Snel inslapen, doorslapen en fijn wakker worden. Maar helaas, zo’n deken extra is wel wat warm als je het al warm hebt. Met de hele kou van -10 in de nacht werd er gewoon alleen in ondergoed geslapen omdat het anders te warm was. Dus helaas kon er door de warmte toch niet zo lekker geslapen worden. En wat wordt de druk van de deken nu gemist! Maar met deken is dus echt geen optie. Wellicht toch kijken voor een soort verzwaringsdeken op groot formaat.

Detail verzwaringsdeken

Hij is van mij mama!

Goed op naar de volgende. Gelukkig hier geen last van warmte. Slaapt heel fijn wordt mij verzekerd. En dat merken we ook wel. Weinig wakker in de nacht. Alleen kwamen we toch wel met het punt dat de verzwaringsdeken voor kinderen niet gewassen kan worden. Dus. Ik besloot zelf een hoes te maken zoals ik eerder aangaf. We hebben veel overtrekken liggen. Daar maakte ik touwtjes in om aan de lusjes van de deken te knopen. Perfect! Kinderen ook blij want nu zit hun eigen hoes erom. Toen ik hem wilde gaan testen kwam er alleen veel protest. Die was niet voor mij, maar voor de kinderen!

Hoes naaien

Verzwaringsdeken voor kinderen als volwassene gebruiken

Zoals ik al eerder aan gaf is het ideale gewicht van een verzwaringsdeken 10% van jouw gewicht. Ik zou dan tussen de 7 en 8 kilo moeten zitten. De deken die wij hebben is 3 kilo. Ver onder wat voor mij zou mogen. En toch merk ik verschil. Ik slaap makkelijker weer in als ik wakker wordt. Het is wel iets warmer, logisch want ik lig onder twee dekens eigenlijk. En het is niet zo makkelijk om te draaien, blijk ik toch regelmatig te doen in de nacht. Maar het is, voor mij een heel fijn gevoel. Zo’n gevoel van ‘ah even lekker ontspannen’. Ik wil eigenlijk niet meer zonder.

Wanneer gebruik je een verzwaringsdeken?

Uit ons kleine onderzoek maak ik op dat het voor iedereen fijn kan zijn. Zeker dit verzwaringsdeken voor kinderen. Kinderen zijn namelijk overdag best druk in de weer. Leren op school, spelen met vriendjes en stiekem even stoeien met papa. Als ze naar bed gaan is het ook wanneer ze niet hooggevoelig zijn echt even een moment van rust. Voor iemand die hooggevoelig is kan het extra helpen om makkelijk in te slapen, door te slapen en prikkels te verwerken. Voor mij als volwassene is het een rust momentje. Is dit dan de oplossing om beter te slapen?! Tja, niet voor ons allemaal dus. Maar wel een de helft van ons gezin. Dus er zit niets anders op dan te testen of het voor jullie werkt.

Zoals je kunt lezen zijn wij erg enthousiast. Niet alleen voor hooggevoelige kinderen en volwassenen maar ook voor als je dat niet bent. Oké, alleen mijn man heeft niet getest. Gelukkig, want er zijn al genoeg om mee te delen! Een mooi cadeau voor een verjaardag. Kunnen we nog even sparen.
Ben jij bekend met een verzwaringsdeken voor kinderen?

Is dit de oplossing om beter te slapen! - pinterest

1 thought on “Is dit de oplossing om beter te slapen?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: