Ouder worden we allemaal een keer. Het is dan belangrijk om gezond ouder te worden. Vanuit de Bijbel hebben we ook de opdracht om goed voor ons lichaam te zorgen. Dat kan op verschillende manieren. Gezond ouder worden lijkt me namelijk heel fijn en ik help je graag met mijn tips. Een van de eerste tips die ik je wil geven is ontspannen. Want wanneer je ontspannen bent heb je weinig tot geen stress. Dat betekend weer dat je lichaam je dankbaar is en zo werk je dus ook aan je gezondheid. Hoe? Lees snel zo blijf je ontspannen en wordt je gezond oud.

Zo blijf je ontspannen en wordt je gezond oud - uitgelichte afbeelding

Zo blijf je ontspannen met een verzwaringsdeken

Al eerder konden jullie lezen over het gebruik van de verzwaringsdeken. In dat artikel leg ik ook uit hoe het werkt met een verzwaringsdeken. Wij gebruiken deze met veel plezier. Ik kreeg de vraag of ik ook een verzwaringsdeken voor volwassenen wilde proberen. Dat leek me super fijn. Na een aantal weken testen deel ik graag mijn ervaring.

  1. Gebruik een 1 persoons verzwaringsdeken. Wellicht wil je partner geen gebruik maken van de verzwaringsdeken of juist halverwege de nacht zonder. Dat is met een tweepersoon verzwaringsdeken wat lastiger.
  2. Kies het gewicht wat nu bij je past. Ik ben bezig met afvallen (of een poging tot) en heb nu een verzwaringsdeken van 8 kilo. De bedoeling is dat ik straks minder weeg, maar mijn lichaam is dan al gewend aan deze 8 kilo. Dat hij dan iets te zwaar is, is geen probleem.
  3. Gebruik je verzwaringsdeken ook overdag. Het is echt heel fijn om zo even een ontspanningsmoment te hebben.
Verzwaringsdeken

Ik heb een 150*200 gekregen om te testen. Mijn man vond het niet fijn en slaapt liever zonder. Als de kinderen naast mij liggen willen ze juist wel graag een verzwaringsdeken (voor dat ze naar hun eigen bed gaan, met slapen is 8 kilo echt te zwaar). Deze maat is dus heel handig. Groot genoeg voor mij en een kind, maar niet te groot dat mijn man er perse onder moet liggen. Hij is wel net iets groter zodat er een stukje opgerold tussen mijn man en mij in ligt. Zo valt hij niet uit bed wanneer ik draai (hallo zwaartekracht!). Het voordeel is dat ik zo heerlijk kan slapen, maar mijn man niet verplicht onder een verzwaringsdeken hoeft te liggen. Ik kan je wel een hoes aanraden (deze kun je makkelijk vastmaken aan de lusjes), zodat hij niet vies wordt. Een verzwaringsdeken kan namelijk niet in de wasmachine.

Zo blijf je ontspannen en wordt je gezond oud - verzwaringsdeken op bed

Ga tekenen, met of zonder kinderen

Heerlijk om even ontspannen te tekenen. Toch geeft het me soms toch stress en druk wanneer ik zelf iets moet tekenen. Het omgekeerde kleurboek voor volwassenen is echt een uitkomst. De tekeningen zijn eigenlijk al gemaakt, alleen de lijnen ‘moeten’ nog getekend worden. En ja, dat levert soms ook wel wat discussies op. Want wat zie ik dan in een bepaalde tekening? Soms is het duidelijk dat het bloemen zijn bijvoorbeeld. Soms zijn het alleen rondjes of vlekken. Dan is het natuurlijk mogelijk om gewoon de omlijning te tekenen, maar ik wil mezelf dan iets meer uitdagen om er iets van te maken. Of zoals Cécile Baude – Tagnard zegt ‘….met dit boek is alles mogelijk, wordt alles mogelijk.’

Doe een itovi test of supplementen test

Ik gebruik zelf een itovi scan om mijn lichaam te scannen en te zien waar behoefte aan is. Het werkt net als bijvoorbeeld de weegschaal in de sportschool. Alleen hier komen dan oliën uit bijvoorbeeld. Je kunt ook een supplementen test online invullen waar dan verschillende supplementen en vitaminen uitkomen waar je lichaam baat bij zou kunnen hebben. Ook kun je dit eens laten checken bij de huisarts als je je echt niet prettig voelt. Goed om hier rekening mee te houden. Je lichaam voelt vaak veel beter wanneer alles weer op het juiste niveau is.

Oliën en itovi scan

Zo blijf je ontspannen door te lezen

Ik heb sinds januari een overbelaste duim. Tja, het is niet anders. De kunst is om goed rust te houden. Dat merk je wellicht omdat ik minder aanwezig ben op mijn socials én er minder online komt op mijn blog. Het maakt ook dat er meer tijd ‘over’ is, waar ik vaak mijn telefoon pakte. Ik pak nu vaak een boek. Mijn ebook wel te verstaan. Want dat kan altijd en overal. Hij is licht van gewicht, maar er kunnen enorm veel boeken op. En, wat ik heel fijn vind, ik kan ook in het donker lezen. Dat is vooral handig wanneer ik vroeg wakker ben en mijn man nog slaapt. Hoeft de lamp niet aan, maar kan ik wel lezen. Ik lees zelf graag boeken van christelijk schrijvers. Uitgeverij de Parel heeft hele toffe boeken om te lezen. Met de verzwaringsdeken erbij heb je een ultiem ontspannen moment.

Zo blijf je ontspannen door oliën in te zetten

Goed dit kan natuurlijk alleen als jij ze ook in huis hebt. Persoonlijk zou ik dan wel kiezen voor goede oliën. Waarvan je weet dat de kwaliteit goed is en er geen hulpstoffen aan toegevoegd zijn die je niet wilt. Ik vertrouw zelf op de oliën van Young Living en kan je daar van alles over vertellen en mee helpen. Maar er zijn wellicht andere merken waar jij je prettig bij voelt. Tijdens mijn informatieavond over de oliën en de Bijbel gaf een deelnemer aan dat de oliën van Young Living inderdaad heel goed waren (ondanks dat zij een ander merk gebruikte en deze ook prettig vond). Zij gebruikt ze in haar werk en ik moet zeggen dat ik deze bevestiging toch ook erg fijn vond. Oliën die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Stress Away, Lavender, Orange, Christmasspirit, Vanila. Heerlijke oliën met een fijne, opbeurende geur.

Specificaties het omgekeerde kleurboek voor volwassenen

Auteur/illustrator: Cécile Baude – Tagnard | Uitgeverij: Deltas | februari 2023 | ISBN 9789044763850 | 64 pagina’s | prijs: 16,95 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bestel hem bij bol.com

Zo blijf je ontspannen en wordt je gezond oud - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: