Zomervakantie, de tijd om te ontspannen en nieuwe dingen te leren. Dingen die je op school niet leert. Lekker ravotten buiten, naar een pretpark en misschien gingen jouw kinderen wel altijd naar de vakantiebijbelweek. Dat zal dit jaar niet of anders zijn dan vorige jaren. Toch kun je zelf ook iets leuks doen met je kinderen en het geloof. Pak het boek ‘Beleef de Bijbel’ er maar eens bij. Zo leer je veel over de achtergrond van de personen uit de Bijbel.

Kennen jullie de reis van Abraham of Jakob?

Ik sla het boek open, direct zie ik een kaart met plaatsnamen en routes. Er staan twee verschillende routes afgebeeld, van Abraham en Jakob. De verhalen kennen onze kinderen wel. Maar zouden ze het zo ook herkennen? Je krijgt te zien hoe de route liep, welke plaatsen er langs de route liggen en er staan weetjes bij. Delen uit het verhaal maar ook dingen uit andere verhalen, bijvoorbeeld de naamsverandering van Abraham en Sara plus wat hun namen betekenen.

Beleef de Bijbel tijdbalk

Het rijk van koning Saul en koning David

We bladeren verder door beleef de Bijbel. Ik kom weer een kaart tegen. Nu staan er twee rijken op afgebeeld. Het rijk van koning Saul en koning David. Ook deze verhalen kennen we wel. Mocht je het toch niet helemaal weten kun je dit in een kinderbijbel opzoeken en samen lezen. Zo wordt inzichtelijk gemaakt dat het rijk van koning Saul vele malen kleiner was dan dat van David. Er is ook afbeeld waar de stammen Israël en Juda leefden.

Beleef de Bijbel kaart

Wie is jouw favoriet?

Iedereen heeft vast wel een favoriet persoon of verhaal in de Bijbel. Zoek eens op of er informatie te vinden is over dit verhaal of deze persoon. Beleef de Bijbel staat vol met personen en extra informatie. Allicht is er iets over te vinden. Mijn favoriet is David met het verhaal van David en Goliath. Daarover staat veel in dit boek (bladzijde 70 en verder mocht je het boek hebben). Niet alleen het oude testament, ook over het nieuwe testament is geschreven. Een groot deel gaat ook over Jezus. Vanaf zijn geboorte tot aan zijn overlijden. Je leest over de wonderen (ook 3 minder bekende wonderen) en over belangrijke personen in die tijd.

Beleef de Bijbel informatie

Voor wie is dit boek geschreven?

Eigenlijk is het boek geschreven voor kinderen vanaf een jaar of 8. Door de vele afbeeldingen en korte teksten kun je het ook goed gebruiken voor jongere kinderen. Bijvoorbeeld dus als invulling voor een soort vakantiebijbelclub. Ik weet nog dat ik het vroeger altijd erg naar mijn zin had tijdens deze week. Het meeste gaan wel over het oude testament. Logisch ook aangezien dat wat groter is. En fijn ook om daar uitleg over te kunnen lezen. Het is niet altijd duidelijk, zeker niet met de vele opsommingen van de stammen die er wel in kunnen staan.

Beleef de Bijbel paspoort Sara

Is beleef de Bijbel een aanrader?

Het boek is een aanrader wanneer je een onderzoekend kind hebt. Een kind dat veel vragen stelt en veel wilt weten. Mijn ervaring is dat er op school minder aandacht voor is tegenwoordig (of dat komt door de keus qua school dat kan ook) en zo kunnen we ze zelf deze basis toch meegeven. En we hoeven zelf het wiel niet uit te vinden. Daarom hou ik zo van boeken. We hoeven het alleen maar aan te bieden. Wil je nog wat extra’s doen? Kijk eens naar het spel Triplo, fijn om zo meer over Jezus te leren door middel van een spel.

Wat is jouw favoriete boek om kennis van de kinderen te vergroten?

ISBN: 9789085434177
de uitgeverij: Columbus
Prijs: 24,99 euro; je kunt hem hier bestellen.

2 thoughts on “Beleef de Bijbel in de zomervakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: