6 april 2019 was het weer zo ver, blogger by nature. Vorig jaar was ik er voor het eerst bij. Alles was nieuw dus ik kreeg enorm veel informatie mee naar huis. Wat had ik een top dag toen. Ik twijfelde even of ik dit jaar weer zou gaan. Als je mijn instagram volgt heb je al kunnen zien dat ik geweest ben. Maar is het een tweede keer net zo leuk als dat ik het de eerste keer vond?

Starten met SEO training

Net als vorig jaar start blogger by nature met een SEO training. Deze werd gegeven door Yoast, van de plugin die ik vorig jaar ook heb gekocht. Ja, dat werkt dus wel voor marketing haha. Hoewel ik Caroline, die de training gaf, echt super tof vind bleek de training wel veel te lijken op vorig jaar. Heel veel herkenbaarheid. Aan de ene kant fijn, aan de andere kant had ik ook graag veel nieuwe dingen gehoord. Maar ze stonden ook op het netwerkplein én ze konden je dan helpen met je blog. Ideaal, want mijn blog is gemaakt!

Blogger by nature SEO training

De eerste keer blogger by nature, dit vond ik er toen van.

Lekker lunchen en kletsen met Fleur

Ondanks dat ik Fleur na ruim 3 jaar nog niet in het echt had gezien durf ik haar wel een vriendin te noemen. Ik vond het dan ook super leuk dat zij ook bij blogger by nature was. We hebben heerlijk zitten kletsen samen bij SEO en tijdens de lunch. Ze inspireert me echt enorm en maakt zulke grote stappen met haar blog. Weet je nog de pinterestcursus die ik aanraadde? Die heeft zij gemaakt! Heel waardevol om samen zo te kletsen.

Blogger by nature lunch

Fotografie workshop

Na de lunch begon ik met de fotografie workshop. Ik had gehoopt om wat tips te krijgen voor het maken van fantastische foto’s. De workshop was leuk, maar wel erg gericht op food. Dat is nou net niet waar ik de meeste foto’s van maak. Eerder van kinderen, speelgoed en random buiten. Maar ze had wel tips over camera’s en lenzen. Die komen natuurlijk altijd van pas. Ook is het leuk om te horen hoe zij foto’s maakt voor haar blog. Kun je altijd wat van leren (meer gekke poses aannemen, dan krijg je geweldige foto’s haha).

Netwerkplein

Na de eerste workshop mocht ik naar het netwerkplein. Super leuk dat Vtech daar dit jaar ook was. Ik heb al een tijdje contact met ze en kon ze nu eens ontmoeten. Heel leuk staan kletsen met de dames. Ook heb ik een hele boel toffe spelletjes ontdekt bij blogger by nature. Asmodee stond voor het eerst op het netwerkplein. Ik kan vast verklappen dat er heel veel tofs aan komt dit jaar! Ook heeft Yoast hier voormij een bug in mijn site opgelost. Echt, alleen daarom al ben ik blij dat ik gekomen ben.

Blogger by nature netwerkplein

Vlog workshop

Als laatste had ik een vlog workshop. Ik hoopte hier vooral veel te leren over het bewerken van de video. Daar gaat veel tijd in zitten en ik heb daar dus echt geen verstand van. Helaas bleek dat niet direct zo te zijn. We kregen de informatie van Video Zus, ze vertelde het wel leuk hoor. Maar het was gewoon niet wat ik direct had verwacht. Wel kreeg ik een fijne tip voor het aanschaffen van mijn materiaal (vlogcamera dus haha). En wat ik wel heel goed vond, ze vroeg eerst aan ons wie we waren en wat we wilden leren. Zo fijn!

Blogger by nature geweldige bloggers!

En toen was de dag al weer voorbij. Een aantal dingen geleerd, helaas wat minder dan vorig jaar. Maar wel veel leuke mensen ontmoet en gesproken. Heerlijk een dag bezig voor mijn blog en kunnen genieten van de verhalen van anderen. Zij hebben dezelfde passie en dat merk je in de gesprekken. Zo leuk! Ik ben aan het bedenken of ik volgend jaar weer ga. Het is heel tof en het is gaaf deze mensen te kunnen zien en spreken. Maar haal ik er genoeg uit om er weer heen te gaan? Ga jij volgend jaar naar Blogger by nature?

Blogger by nature, is dit voor een tweede keer ook leuk? Dit vond ik er van toen ik begin april weer aanwezig was. Blogger by nature, is dit voor een tweede keer ook leuk?

2 thoughts on “Blogger by nature, ook een tweede keer leuk?

  1. Heel herkenbaar wat je schrijft! Ik ben vorig jaar ook voor het eerst geweest en was toen enorm enthousiast omdat ik met zó veel informatie naar huis ging. Ik wachtte even af om te zien of het programma van dit jaar interessant was en besloot dat het dat zeker was. Toen ik zag dat Yoast opnieuw het ochtendgedeelte zou verzorgen ging ik ervan uit dat het een verdieping zou zijn op vorig jaar. De herhaling viel mij ook een beetje tegen. Het netwerkplein en het contact met de andere bloggers vond ik dit jaar het beste aan het evenement, de workshops vielen me een klein beetje tegen. Ben heel benieuwd of dat volgend jaar verbeterd wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: