Veel mensen die hier komen weten dat ik thuisblijfmoeder ben. Vaak gaat er ook nog wel een lampje branden wanneer ik aangeef dat ik jurist ben (afgestudeerd HBO rechten). Maar wanneer ik vertel dat ik ook budgetcoach ben (cursus afgerond) dan weten veel dat niet. Ik loop er ook niet zo mee te koop. Maar toen ik deze budgetplanner zag ging mijn hart wel iets sneller kloppen. Want hij is mooi!

Een mooie budgetplanner, maar functioneel?

Goed, ik vind de budgetplanner dus mooi. Maar is hij ook functioneel? Zo af en toe help ik mensen nog met meer inzicht in hun financiën. Ik keek dus in deze budgetplanner en was aangenaam verrast. Er is aan het meeste wel gedacht. Voorziene inkomensten, overzicht van creditcards (zet paypal er ook direct bij!) en informatie. Veel ruimte voor uitgaven per maand en een pagina om het samen te vatten wat er gebeurd is die maand.

budgetplanner begin maand

Wanneer gebruik je een budgetplanner?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een budgetplanner wilt/gaat gebruiken. Omdat je wilt sparen voor een grote kostenpost die er aan komt. Of misschien wil je wat geld opzij zetten voor je oude dag. Wellicht ga je net samenwonen met je partner en heb je nog geen idee hoe alles gaat lopen. Welke reden je ook hebt, het is dan zeker een goed idee om de budgetplanner te gebruiken.

Budgetplanner eind maand

Waarom deze budgetplanner?

Er zijn verschillende planners die je kunt gebruiken. Zelfs een schrift is in principe voldoende. Waarom ik deze aanraad? Naast dat ik hem gewoon mooi vind, is hij ook overzichtelijk. Per maand heb je voldoende ruimte om alles in te vullen. Er is ook fijn ruimte om te kijken hoe het die maand verlopen is. Misschien zijn er extra kosten geweest of juist extra inkomsten. Zo heb je alles mooi overzichtelijk bij elkaar.

Waarom is het handig?

Misschien heb je niet direct een doel waarom je een budgetplanner nodig zou hebben. Toch is het handig. Waarom? Er zijn altijd uitgaven die er aan komen in een jaar. Denk aan de feestdagen zoals Sinterklaas en kerst, maar ook verjaardagen en andere jubileumdata. Je kunt dan vast anticiperen op deze dagen, zodat je of dan het geld hebt om uit te geven of de uitgaven spreid en dus al op tijd begint met inkopen doen.

Wacht niet totdat het nieuwe jaar start. Jouw nieuwe financiële jaar kan prima in oktober beginnen. Op naar een gezonde financiële situatie voor jou en je gezin.

Budgetplanner - pinterest

ISBN: 9789044749175
Prijs: 16.95 euro
Uitgeverij: Deltas uitgevers
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: