Ben jij geworden wat je wilt? Eigenlijk alle kinderen hebben wel een droom wat ze later willen worden. Ze willen kapster, koningin of voetballer worden. Nee, sommige dromen zijn helemaal niet reëel. En toch, je kunt alles worden wat je wilt. Werk hard en blijf oefenen. Of zoals onze jongste zegt ‘van proberen kun je leren’. Dat is wat Mo’s Daughters je wil vertellen. Deze boeken sluiten perfect aan bij de kinderboekenweek die vandaag is begonnen.

Op reis met Maan

Reizen waar je maar heen wilt. Het lijkt niet altijd mogelijk. Avonturen beleven lijkt niet altijd haalbaar. En toch is dat wel zo! Want met een beetje fantasie kun je ook op de plek waar je bent fantastische reizen maken. Voor alle kinderen. Ook de ‘echte’ reizen zijn mogelijk. Als je spaart, doelen stelt en gaat. Ook voor meisjes. En ik ben enorm blij dat dit meisje en andere huidskleur heeft dan mijn dochter. Dat ziet ze in de wereld om haar heen namelijk ook. Dus fijn dat dit ook zo is in boeken.

Worden wat je wilt als superheld met Suus

De meeste superhelden zijn jongens. Kijk maar naar Batman, Spiderman en zelfs bij rox zijn er 2 mannelijke helden en 1 vrouw. Onze dochters kunnen ook een superheld zijn. Ze mogen een superheld zijn. Ze kunnen de wereld redden. Of tenminste een poging wagen. Zo blij met Super Suus in deze serie.

Suus, mo's daughters

Wetenschapper met Cato

De meeste onderzoekers en wetenschappers zijn man. Wanneer op tv een wetenschapper iets wordt gevraagd is het meestal een man. Er komen steeds meer vrouwen bij, maar ze zijn zeker niet zo zichtbaar. Maar meisjes kunnen net zo slim zijn als jongens. Dankjewel Cato dat je ons dat laat zien.

Worden wat je wilt: onderzoeker met Mila

Tja onderzoeker impliceert al een mannelijk beroep te zijn. En veel zijn ook wel echt mannelijk in die wereld. Sowieso aan de top van welke onderneming dan ook staan vaak mannen. Maar samen met Mila ontdekken we de natuurlijk. Doen we onderzoek en vinden we van alles. Thuis of in de tuin. Durf, ga en val. Sta weer op en ga verder.

Blijf nadenken met Wies

Maar waarom dan mama? Een vraag die kinderen geregeld stellen. Ook aan papa. Een vraag die je soms je neus uit komt, want na de 10e keer een waarom vraag achter elkaar is het antwoord misschien wel te vaak ‘omdat dat gewoon zo is’. Of wellicht een ‘omdat ik het zeg’. Maar Wie blijft vragen stellen en haar ouders geven antwoord. En laten haar ook zelf ontdekken. Dat mag ik als moeder misschien wel eens wat vaker doen. Los laten en laten leren. Gelukkig mogen wij als ouders ook blijven leren.

Wies, mo's daughters

Kinderboekenweek 2021 worden wat je wilt

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘worden wat je wilt. Hoe gaaf is dat! De boeken van Mo’s Daughters passen er perfect bij. Meisjes in de hoofdrol die doen wat ze willen. Geen limiet, geen stereotypering. Gewoon zijn zoals je bent. Want jij bent precies goed genoeg. De boeken kosten 9,99 euro per stuk. Mocht je budget nu niet direct toereikend zijn, check dan even de action. Misschien vind je daar nog een boek van Pixie of Noor, die waren toen 1,99 euro uit mijn hoofd.

Ben jij geworden wat je wilde worden?

worden wat je wilt kinderboekenweek - pinterest

PS. Houdt mijn site in de gaten voor de feestdagen want er komt een fantastische winactie met de boeken van Mo’s Daughters!

*de boeken van Mo’s daughters hebben wij gekregen.

1 thought on “Je kunt alles worden wat je wilt

  1. Wij hebben ook de serie van de action en Cato en de scheet zo leuk! Onze meiden 8&10 lezen ze nog. Goed voor hun zelf vertrouwen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: