‘Mama, ik wil deze graag kijken!’ roept de jongste naar me terwijl ze een groot boek van Sinterklaas pakt. Ja, dat had ik kunnen verwachten. We kruipen samen in de stoel en bladeren door het boek. Wat een mooie prenten. We kunnen het niet laten. Terwijl de mannen een wedstrijd van de Europa League kijken zingen we samen Sinterklaasliedjes. Heerlijk!

Heerlijk kneuterig samen op de bank

Daar hou ik dus wel van, ondanks dat ik echt niet van dit weer houdt. Lekker warme chocomelk erbij en pepernoten. Samen, knus een boekje lezen onder een kleedje. In dit geval zingen dus. Want het is een boek met Sinterklaasliedjes. Een prachtig boek kan ik je vertellen. De prenten zijn schitterend.

Sinterklaasliedjes huis

In deze tijd een prentenboek met Sinterklaasliedjes?

Ik schreef al eens eerder over de discussie die nog steeds gaande is. Het lied wat ik toen plaatste is denk ik veelzeggend genoeg. En dat blijkt ook in dit Sinterklaasliedjes boek van Mark Janssen. Geen zwarte Pieten meer, maar wat vegen. Niet enkel het gezicht, maar ook op kleding. Daarbij zijn het kinderen, te leuk om te zien. Verschillende haarkleuren, huidskleuren en kleding. En Sinterklaas? Hij blijft gewoon Sinterklaas gelukkig.

close up Sinterklaasliedjes

Geen zwarte Pieten op de tekeningen, maar de Sinterklaasliedjes?

Eerlijk gezegd was ik bang dat ik ineens hele andere liedjes moest gaan leren dan dat ik van vroeger ken. Maar weet je, dat valt eigenlijk best mee. Het is gewoon de keus om andere liedjes te zingen (of zing enkel Piet). In de liedjes komt hij dus ook niet voor. Grote opluchting. En ken je de liedjes niet? Zoek ze even op spotify (lemniscaat lijst). Enkel met een gratis versie duurt het even voor je de Sinterklaasliedjes van dit boek hebt, omdat doorspoelen maar 6 keer mag.

Sinterklaasliedjes pinterest

Een prachtig prentenboek om tijdens deze leuke tijd in het jaar te lezen, zingen en bekijken. Wat is er allemaal te zien? Je verwonderen over al het moois en een geweldig feest met de kinderen vieren. Een feest dat inclusief is, voor iedereen. Wat is jouw favoriete boek omtrent Sinterklaas?

ISBN: 978904 7712213
de uitgeverij: Lemniscaat
Prijs: 14.95 euro
Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link kopen.

2 thoughts on “Sinterklaasliedjes prentenboek voor alle kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: