Geef een jurist een boek over een advocaten kantoor en het kan niet meer stuk. Ik was blij verrast over de insteek van het verhaal. Verwacht geen enorme diepgang, maar een heerlijke feelgood roman die je door blijft lezen. Zo fijn voor het slapen gaan of voor een heerlijke herfstmiddag op de bank met een dekentje en warme kop thee. Een boek dat je gelezen wilt hebben!

Een contract vol liefde - uitgelichte afbeelding

Een contract vol liefde

Wanneer Bibi intrekt in haar nieuwe appartement komt ze voor een verrassing te staan. Haar buren zijn allemaal mensen van 70+ en ouder. En ze zit er minimaal een jaar aan vast. Dat stond namelijk in het contract. Uiteindelijk raakt ze verknocht aan de oudjes en deelt ze lief en leed met hen. Ze is een vrolijke vrouw die altijd klaar staat om te helpen. Bij haar buren én op haar werk.

Ze heeft in het complex waar ze woont een knappe jonge man ontmoet. De kleinzoon van een van de bewoners. Na een tijdje komt ze hem tegen op een belangrijke werkafspraak. En waarom is die irritante ex van hem overal bij als ze hem tegen komt? Alles lijkt helemaal mis te gaan. Totdat ze de handen in een slaan. Kunnen ze het advocaten kantoor redden?

Altijd maar ja zeggen

Voor mij is Bibi heel herkenbaar. Wanneer iemand mij vraagt of ik kan helpen is mijn eerste reactie ook direct ja. Waar ik dan later soms ook wel eens spijt van heb. Dat heeft zij ook. Ook op haar werk durft ze niet direct voor zichzelf op te komen. Ze zou graag een stage lopen bij het advocatenkantoor waar ze secretaresse is zodat ze advocaat kan worden. Dat is haar droom. Maar zal deze droom ook uitkomen?

Een contract vol liefde - pinterest

In een ruk uitgelezen, soort van dan

Hoewel het lezen bij mij wat trager gaat dan bij menig ander door de dyslexie vond ik het een heerlijk boek om te lezen. Groot pluspunt voor mij is het ebook dat verkrijgbaar is. Deze kun je qua lettertype namelijk aanpassen. Dat werkt, of leest eigenlijk, heel fijn. Ik vond het heerlijk om hem er in de avond bij te pakken en te lezen hoe het Bibi verging. Want ze maakte van alles mee. Van vreugde en verdriet tot teleurstelling, uitputting en enorm veel trots.

Het gaf me een heerlijk gevoel, precies dat wat je verwacht van een feelgood roman. Hoe gaaf is het wanneer we oudere mensen mengen met de jeugd. Ze kunnen zo veel leren van elkaar en dat zien we terug in het boek. Zou zoiets al bestaan? En zo niet, zou daar vraag naar en ruimte voor zijn? Ik vind het een fantastisch idee. En hoewel dit het eerste boek van Lindi Melsen is verwacht ik dat er nog meer komt. Misschien wel een vervolg op dit verhaal met Bibi die advocaat wordt en gaat trouwen? Ik hou me aanbevolen om hem te lezen in elk geval.

Specificaties een contract vol liefde

Auteur: Lindi Melse | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Eerste uitgave: 9 oktober 2023 | ISBN: 9789493265660 | 260 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com | prijs: 17.95 euro

1 thought on “Een contract vol liefde – over helpen, balans en romance

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: