Daar liepen we dan. ‘Mama, waar gaan we nu weer heen?!’ Ze hadden niet echt een idee wat te verwachten. Maar die houten beelden en bankjes zagen er wel heel tof uit. Ik had ze voorbereidt, we mogen kijken maar eraan zitten kan niet. ‘Kunnen we wel spelen?’ Ik moest het antwoord schuldig blijven, tot we er waren. Ze vond bijna direct een speeltuintje. ‘Mag ik daar spelen?’

Middagje zandsculpturen bekijken

We zijn uitgenodigd om de zandsculpturen in Garderen te komen bekijken. Daarbij kun je gratis de beeldentuin bezoeken en wat lekkers eten bij de rozentuin (prima prijzen nog toen wij er waren). Op de parkeerplaats staan al prachtige beelden en ook in de beeldentuin staat veel moois. Er is een klein speeltuintje. Met een trampoline, glijbaan en schommel. Hoe leuk ook, we kwamen natuurlijk voor de zandsculpturen. Dus we gaan door.

Klooster zandsculpturen

Veel details, speurtocht en geschiedenis

Het thema dit jaar is ‘onze vaderlandse geschiedenis’. Nu vond ik geschiedenis altijd een leuk vak dus dit sprak me direct al aan. Ik had het eerlijk gezegt al op mijn lijstje staan voor eventuele uitstapjes in de vakantie, maar we waren er nog niet aan toe gekomen. Er zitten zo veel details in de sculpturen, het ziet er zo mooi uit. ‘Het lijkt net echt mama!’ riep de oudste enthousiast. De speurtocht maakt het voor kinderen echt ook nog leuker.

Kunstwerk maken zandsculpturen

Voor welke leeftijd is het geschikt?

Onze kinderen zijn nu 6.5 en 9 jaar oud. We merkten echt dat de jongste nog wat te jong was hiervoor. Daarnaast heeft geschiedenis (nog) niet haar interesse. Dit maakte dat ze zich snel verveelde, ondanks de speurtocht. De oudste vond de speurtocht wel leuk om te maken. Maar richting het einde nam het enthousiasme iets af. Ik zou het zelf dan ook aanraden vanaf een jaar of 8 á 9 jaar (zeker met interesse in dit thema). Ze kunnen zich beter concentreren, ze kunnen lezen en zelf de opdrachten maken.

De tweede wereldoorlog

We zijn een lange tijd bij de sculpturen over de tweede wereldoorlog geweest. De oudste (en wij ook) vonden dat heel indrukwekkend. Ook de jongste kon daar haar aandacht goed bijhouden. De informatie die papa vertelde afgewisseld met prachtige sculpturen en bijzondere foto’s maakte het heel mooi. Daarvoor zag je stukjes uit een stripboek. Het deed me denken aan de serie van nul tot nu die ik vroeger had. Ik vond het erg interessant. De boeken zijn nog steeds te koop, super leuk voor kinderen met interesse in geschiedenis.

Oorlog zandsculpturen

Speelgelegenheden voor kinderen

Er is zeker ook aan de kinderen gedacht. Er is een zandbak waar ze zelf ‘zandsculpturen’ kunnen maken, of gewoon fijn kunnen spelen met zand. Met een traphelicopter kunnen ze een rondje ‘vliegen’, wat onze kinderen erg leuk vonden. Daarnaast is er een schommel, glijbaan en trampoline. Er liepen ook nog een aantal alpaca’s rond, wat veel kinderen ook leuk vinden. Maar onze kinderen misten toch wat meer speelgelegenheden. Dat vonden ze jammer, want ze houden daar zo van.

Spelen zandsculpturen

Een hapje eten samen

Bij de rozentuin hebben we samen nog een hapje gegeten. We hadden een cadeaubon gehad zodat we daar ook langs konden gaan. Wat me op viel waren de prijzen, niet belachelijk hoog. Een kam/kaastosti voor 4.95 euro vind ik zelf helemaal prima. Voor 4 glazen drinken en 4 tosti’s ham/kaas betaalden we 30,80 euro. Dat is nog prima te doen. De tosti’s waren lekker, dik brood en er zat een salade bij. Wel waren er erg veel wespen op het terras. Daar kan niemand iets aan doen uiteraard, maar even een heads up wanneer je een kind hebt die daar erg bang voor is.

Is het een aanrader voor kinderen?

Ik kan hier toch volmondig ja op zeggen. Is alles interessant? Vast niet. Maar de kinderen hebben zeker genoten van het spelen, de muizen bij het eten in de zakken en hebben stil geluisterd naar onze uitleg over de tweede wereld oorlog. Ze herkenden een aantal leden van het Koninklijk huis en ze hebben zo toch weer wat geleerd over onze geschiedenis. Houdt er alleen rekening mee dat je soms niet zo lang/uitgebreid kunt kijken als je zelf zou willen. En laat de jongste kinderen toch zeker gewoon thuis. Echt voor kinderen vanaf een jaar of 8 á 9 is het het leukste én dan heb je er zelf ook de meeste plezier.

dikkertje dap zandsculpturen

Een leuk en educatief uitje

We hebben samen een leuk en educatief uitje gehad. De kinderen hebben zich vermaakt en we hebben allemaal nog wat geleerd zo. Zeker door middel van de speurtocht, want je leest en kijkt dan toch wat aandachtiger. Deze zandsculpturen zijn nog tot en met 30 december te bekijken. Alle praktische informatie vind je hieronder.

Geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur. De kassa sluit om 16:00 uur. Adres: Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen. Kosten:t/m 5 jaar GRATIS
6 t/m 12 jaar € 6.50
13 jaar en ouder € 12.50 of maak gebruik van de vroege vogel korting. Alle informatie vind je op de website van zandsculpturen. Eigen eten is niet toegestaan.

1 thought on “Zandsculpturen en beeldentuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: