Wauw mama dit is echt een leuk boek. Ik hoor je bijna denken ‘welk boek???’ We kregen het boek ‘een jaar in één dag’ om te reviewen met de kinderen. Het is een voorleesboek met muziek in een, net als de notenkraker. In dit boek zit muziek van Vivaldi verwerkt. Muziek die we niet direct luisteren, maar die het verhaal prachtig ondersteunen.

Thuisonderwijs met leuke boeken

Het is weer tijd voor thuisonderwijs. Niet te verwarren met kinderen die altijd al thuis les kregen van ouders. Dat is echt totaal anders, omdat wij nu toch een lespakket aangereikt krijgen. Toch is er ook ruimte voor eigen invulling. Wij hebben het nu bijvoorbeeld over de winter. Leuk om dit boek van een jaar in één dag erbij te gebruiken. Welk seizoen komt er na de winter? Welk seizoen zit er voor de winter?

Een jaar in één dag - lente

Een jaar in één dag

Vanaf het wakker worden tot de zonsondergang volg je een meisje die samen met haar plant én hond door de seizoenen reist. Op elke bladzijde beleefd ze weer iets nieuws. Dit wordt ondersteunt door muziek van Vivaldi’s ‘de Vier Jaargetijden’. Aan het eind van het boek vind je alle muziek nog een keer. Daar kun je ook goed oefenen met de cijfers. Alle stukken staan door elkaar, maar genummerd. Cijferherkenning is belangrijk en leuk om zo te oefenen.

Een jaar in één dag - herfst

Voor welke leeftijd is dit boek geschikt?

Een jaar in één dag is een prachtig boek. Het bevat hele mooie illustraties. Door de muziekknoppen mogen de kinderen ook wat doen. Dat is voor kinderen vanaf een jaar of 2 al wel heel leuk. Let wel op, want de pagina’s zijn dus en dus erg kwetsbaar. Zonder als een bladzijde scheurt. Voor kleuters is het fantastisch. Kijken naar de mooie illustraties, de muziek die erbij zit en dan het verhaal. Ook onze oudste in groep 4 vind het nog leuk mee te luisteren en kijken.

Een jaar in één dag - Vivaldi

Prachtig en mooi vormgegeven boek over jaargetijden

Ondanks dat de pagina’s uit een jaar in één dag voor jonge kinderen wat dun zijn blijft het een prachtig boek. De illustraties zijn warm en levendig. Je beleefd het verhaal mee. Ook zonder voorlezen is het leuk voor kinderen om dit boek erbij te pakken. Onze jongste pakt hem graag zelf om de illustraties te bekijken en de muziek te luisteren. Het is weer eens iets anders dan de uitbundig kleurrijke boeken die je vaak krijgt.

Een aanrader voor de kinderen dus. Een rustpunt in deze drukte van het thuis onderwijs geven. Groot pluspunt dat het mooi aansluit bij het onderwerp waar, onze kleuter tenminste, mee bezig is.

Het boek kost 19,95 euro en bestel je snel en makkelijk via deze link.

Een jaar in één dag - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: