Wanneer ik dit typ is er nog niet heel veel bekend van de persconferentie deze avond. Kunnen er versoepelingen komen en wat dan? Ik verwacht het eigenlijk niet, de berichten zijn niet hoopvol. Wat wel hoopvol is, is het Paasverhaal. Het verhaal dat onze Redden voor ons is gestorven én weer opgestaan. Maar ook dit jaar zullen we dat hoogstwaarschijnlijk weer thuis vieren. Toch willen we dit verhaal vertellen.

Niet naar de kerk, maar toch het verhaal delen?

Ik ben natuurlijk geen kerk, wel lid van een trouwens. Ook daar zijn er mensen aan het kijken wat er allemaal mogelijk is om dit mooie verhaal en de tijd ervoor aan de kinderen mee te geven. Toen dacht ik, wat kan ik doen? Ik keek eens rond en zag verschillende prachtige kinderbijbels staan in onze woonkamer (en de slaapkamers ook trouwens). Het verhaal vertellen. Letterlijk, via een video op youtube. Dat zou fantastisch zijn. Maar daar heb je toestemming voor nodig. Uitgeverij Jongbloed gaf toestemming om 3 van hun kinderbijbels te gebruiken om jullie kennis te laten maken met de kinderbijbels én zo het verhaal te vertellen.

Welke kinderbijbel gebruik ik voor het Paasverhaal?

Dit project wordt een mini-serie op youtube. Ik gebruik hiervoor 3 verschillende kinderbijbels. De peuterbijbel die onlangs is uitgebracht, de kleuterbijbel en de kinderbijbel bij de HSV. Deze kinderbijbels zijn voor kinderen vanaf respectievelijk 2 jaar, 4 jaar en 4 tot 8 jaar. In de korte video’s vertel ik in het kort iets over de kinderbijbels. Meestal is het goed om naar je zoon of dochter te kijken welke Bijbel het beste past bij hem of haar.

Deel 1 van de mini-serie: De peuterbijbel

De peuterbijbel kost: 25,99 euro. Via deze link te bestellen (daarmee steun je mij om dit platform te onderhouden) of natuurlijk via je plaatselijke boekhandel die je steun ook heel goed kan gebruiken. De peuterbijbel heeft korte verhalen van 3 bladzijden, een zoekopdracht (het muisje staat op elke pagina) en een opdracht passend bij de peuterleeftijd aan het einde van het verhaal. We lezen verhaal 35 en 36 uit deze peuterbijbel. Onze dochter van 5 vind dit ook nog een leuke kinderbijbel.

Het Paasverhaal uit de kleuterbijbel

Vandaag deel 2 van deze mini serie over het Paasverhaal. Ik neem je mee met twee verhalen uit de kleuterbijbel. Een bijbel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wij gebruikten hem ook al vanaf dat de jongste 2 was. Korte verhalen, met een vraag eronder. Mooie afbeeldingen die spreken voor de kinderen. De kleuterbijbel kost 24,99 euro.

Het Paasverhaal uit de kinderbijbel bij de HSV

Deel 3 van deze miniserie over het Paasverhaal. Ik neem je mee in een verhaal over een ontmoeting met Jezus na zijn opstanding. De kinderbijbel is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De illustraties zijn prachtig en de verhalen ontzettend mooi. Wel zijn de verhalen wat langer dan de andere kinderbijbels die ik gebruikt heb voor deze serie. Mocht je zoon of dochter een wat kortere spanningsboog hebben kun je het verhaal in stukjes knippen. Het blijft in ieder geval een prachtige kinderbijbel. Hij kost 32,50 euro en bestel je makkelijk en snel via deze link.

Het Paasverhaal verteld - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: