Toen ik een uitnodiging kreeg om bij de julianatoren langs te komen tijdens halloween (ik weet dat je het met een hoofdletter hoort te schrijven, maar voor mij voelt dat niet goed) twijfelde ik een beetje. Halloween vier je toch niet als christen? Mark dacht daar anders over, een beetje griezelen in de Julianatoren kan vast geen kwaad. Zo waren er meer voor- en tegenstanders. We besloten dan ook zelf eens een kijkje te gaan nemen. Is het nog leuk voor christelijke kinderen?

Julianatoren halloween ook leuk voor christelijke kinderen? Onze ervaring op het park. halloween fotoWaarom wij niet halloween vieren?

Om het maar gewoon simpel te houden vind ik het een feest dat niet direct bij christenen past door de geesten, het verkleden e.d. Door dit feest te vieren krijgt het kwade toch meer macht heb ik het idee en dat voelt voor mij niet goed. Maar een beetje griezelen, iemand laten schrikken of een neppe dracula vind ik persoonlijk niet heel erg. Ga je echt met afgehakte ledematen, geschminkte mensen met bloed overal en echt enge personen werken dan wordt het een ander verhaal. Een goede graadmeter zijn voor mij toch ook nog mijn kinderen. Vinden zij het leuk of worden ze bang?

Julianatoren halloween ook leuk voor christelijke kinderen? Onze ervaring op het park. met meneer Kaasschaaf

Lees ook over de sprookjesweken bij de Julianatoren

Halloween bij de Julianatoren is dat leuk?

Afgelopen zaterdag waren wij al vroeg bij de Julianatoren. Om kwart voor 10 parkeerden wij de auto. Zo konden we rustig even door het doolhof lopen. Daar liepen toen nog geen levende ‘enge’ mensen rond. Ook kon je nog niet het geheime ingrediënt vinden, maar ik vond het wel meer geschikt voor onze kinderen. En zij vonden het niet eng, maar juist leuk. De versieringen in het park waren voornamelijk strobalen en pompoenen. (Achterin het park viel het ook heel erg mee en zag je er bijna niets van.) Ook daar zag ik niets verkeerds in. Later zag ik wel een verkleed persoon in een zwart pak met een soort mes (ik heb dus werkelijk geen idee hoe je dat noemt), maar dat vond ik dus wel te ver gaan. Er lopen ook kinderen van 2 rond en die kunnen daar wel echt nachtmerries van krijgen. Onze kinderen zagen hem niet, we waren juist op weg naar de uitgang.

in helikopter julianatoren

De show van Jul en Julia – de grote spookshow

Ook de show van Jul en Julia is helemaal aangepast op het halloween thema. De show gaat er over dat er een halloween feest is en daar maakt iedereen (Jul, Julia, meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin) zich klaar voor. Meneer Kaasschaaf verteld een griezelig verhaal over vroeger en de muizen worden een beetje bang. Ze denken dat het nep is maar weten het niet zeker. We laten meneer Kaasschaaf schrikken en dan blijkt het griezelverhaal inderdaad nep te zijn en dat meneer Kaasschaaf zijn muizenvriendjes gewoon bang wilde maken. Eind goed, al goed. De liedjes zijn leuk en herkenbaar omdat ze al op youtube te vinden zijn. Ook de muizendans komt weer voorbij.

Bekijk ook deze plog van de Julianatoren

Wat vonden de kinderen er van, dan halloween?

Luca gaf aan dat ‘slechte mensen’ halloween vieren en wij niet. Nu heb ik dat een klein beetje genuanceerd, want het zijn natuurlijk geen slechte mensen. Wel leven zij anders als wij en daarom gaan wij niet verkleed en vieren dit soort feestjes verder niet. Griezelen mag best, iemand laten schrikken ook. Maar bang worden van iets of de duivel vereren/macht geven doen wij niet. Daar was hij het mee eens, want God en Jezus wonen in zijn hartje. Zoals hij dat zelf zo mooi kan zeggen.

De Julianatoren vonden ze geweldig. De shows, de achtbaan (ik heb Nola zo blij gezien dat ze er eindelijk in mocht) en alle andere attracties. Tijd samen en heerlijk buiten mét een heerlijke zon die scheen. Het was een perfecte dag. We moeten zelf nog even wennen aan de drukte, normaal gingen we buiten weekend- en vakantiedagen om, maar dat gaat niet meer nu Luca 5 is. Maar toch een geslaagde dag. We wilden nog even dansen met Julia, maar Nola was zo moe dat we besloten naar huis te gaan. Het was genoeg geweest voor vandaag.

Video van deze dag

Vier jij halloween mee bij de Julianatoren?

Het halloween feest is nog t/m 28 oktober te zien bij de Julianatoren. Wij vonden het qua halloween heel erg meevallen. Voor het park naast de parkeerplaats en voor in het park zelf was het aanwezig. Verder is de show en zijn de muizen aangepast. Onze kinderen waren niet bang en vonden het erg leuk. Wij hebben het halloween niet als storend ervaren. Hooibalen dienden als extra zitplek, de attracties waren hetzelfde en ook de show van Cas de Ranger was hetzelfde als we hem kenden. Wij gaan graag naar de Julianatoren, ook tijdens halloween. Zoals ik me dat herinner; we zijn niet van deze wereld, maar we leven er wel in.

Vier jij halloween met je gezin? Ga je in deze periode naar pretparken of ga je juist niet omdat je het feest niet viert?

Julianatoren halloween ook leuk voor christelijke kinderen? Onze ervaring op het park. Julianatoren halloween ook leuk voor christelijke kinderen? Onze ervaring op het park. Julianatoren halloween ook leuk voor christelijke kinderen? Onze ervaring op het park.

4 thoughts on “Julianatoren viert halloween, ook leuk voor christelijke kinderen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: