Kinderfeestjes, je kijkt er naar uit of je hebt er een hekel aan. Veel ouders kiezen voor de makkelijke weg en vieren het buitenshuis. Wij vierden het tot nu toe altijd thuis. Met wel een aantal regels qua aantal kinderen, maar altijd was het leuk en gezellig. Hoe ik dit aanpak leg ik je graag uit in deze blog.

Een kinderfeestje hoeft niet enorm groot

Het lijkt wel of de overtreffende trap van groot de norm is onder kinderfeestjes (en trakteren ook trouwens). Totaal niet nodig. Kinderen hebben niet veel nodig. Een vriendje van de oudste vond een speurtocht het leukste kinderfeestje ooit. En dat was op het moment van zeggen al 2 jaar geleden dat we dat gedaan hadden. Ook qua aantal hoeft het niet groot. Vaak is het dan alleen maar heel druk en onoverzichtelijk. Ook voor de jarige zelf. Kies dus echt de beste vriendjes. Hier zijn het meestal 3 of 4 kindjes (met onze eigen erbij dus 4 of 5 en zusje/broertje is er niet).

Bedenk wat je wilt doen van te voren en regel hulp

Een kinderfeestje alleen doen is in mijn ogen niet slim. Ook niet met weinig kinderen. Je hebt geen ogen in je achterhoofd en ook weinig kinderen maken zooi voor 10. Bedenk van te voren wat je wilt doen (check het weer even of buiten een optie is) en werk dat uit in een plan. Zo kan met 2 volwassenen 1 de kinderen even mee naar buiten nemen en de ander het huis weer opruimen. En laat het feestje niet te lang duren. Wij doen het meestal van ongeveer 12 tot 15 uur. Precies genoeg voor de jongste groepen.

Wat kun je doen met een kinderfeestje?

Het blijft toch vaak een ding om te bedenken wat je nu weer gaat doen. Ik geef je dan ook graag wat tips wat leuk is en hier in de smaak viel. Wellicht ook voor jullie een leuk idee.

  • Onze oudste ging met een kinderfeestje eens t-shirts bedrukken. Dat vond hij geweldig. Super leuk om te doen dus. Maak er zelf wat moois van en laat ze met textielstiften zelf verder versieren bijvoorbeeld.
  • Gebruik een bestaand kinderfeestje pakket van iemand zoals we deden met het dierenfeestje van onze oudste. Ik paste het iets aan naar wat haalbaar was.
  • Met de jongste haalde ik leuke knutsels bij de action. Prima prijs en ze zijn lekker even bezig. Plus je hebt, net als met het T-shirt, direct een cadeautje om mee naar huis te geven.
  • Ga naar buiten. Een speurtocht in het bos is hier een grote hit. Opa maakt deze voor ons met opdrachten en zelfs een keer een echte schat. Maar een speeltuin doet het ook goed of ga voetballen met de kinderen. Even hun energie eruit. Het kabouterpad is ook een leuk idee.
  • Eet wat lekkers, maar makkelijke. Als lunch krijgen ze hier altijd een broodje knakworst. Makkelijk en snel. Bak cupcakes als traktatie voor bij het drinken. En de kinderen zijn wel tevreden. Het versieren van een plakje cake is ook altijd een hit.

Het leukste kinderfeestje voor jouw kind

Onze ervaring is met kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Dit kan voor oudere kinderen totaal niet werken, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Het ligt natuurlijk ook aan de kinderen zelf. Dus kijk goed naar wat je eigen kind leuk vind en stem het feestje daar op af. Want het is het feestje van je zoon of dochter. Dat hij/zij het leuk vind is het allerbelangrijkste.

Hoe vieren jullie altijd een kinderfeestje? Vertel het gerust hieronder zodat we nog meer tips verzamelen.

kinderfeestjes - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: