Spelend leren, ik ben er fan van. Zeker omdat we met Nola natuurlijk veel moeten oefenen voor haar logopedie. Nu is tellen ook nog een dingetje voor haar. In het boek voor de onderbouw van de christelijke kinderboeken week komt het tellen naar voren, maar ook in deze budgetboeken van de action. Ze kosten maar ongeveer 3 euro en je kunt er van alles mee doen. En niet alleen tellen nam ik mee, ook het alfabet. Want Luca leert nu natuurlijk lezen. Leuk leren tellen en lezen met deze boeken.

Leer tellen

Vind ik het zo belangrijk dat Nola kan tellen als zij naar school gaat? Ja en nee. Nee, want dat leert ze natuurlijk ook op school. Toch ook ja, want het is fijn als er in ieder geval een start is gemaakt en ze bijvoorbeeld tot 5 kan tellen. Dan is de stap naar 10 wat minder groot. Daarbij kijk je natuurlijk altijd naar je andere kind (wanneer je meerdere kinderen hebben) en kon Luca al tellen tot 10 toen hij naar de peuterspeelzaal ging. In het Engels ook nog. Vandaar dat ik het toch ook wel belangrijk vind. Met dit boek ga je vissen tellen, zie je hoe je het cijfer moet schrijven en heb je uiteindelijk een aquarium vol met zeedieren, zo leer je ook nog wat over deze dieren. Er staan namelijk leuke weetjes bij. Leren tellen en lezen wordt zo een feestje. Want de tekst is niet heel veel, dus fijn voor beginnende lezers.

Leren tellen

Leren tellen

Leren tellen

Leer de letters

De leeftijd op het boek is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Persoonlijk zou ik hem dan wel anders gebruiken als je al jong start. Er staan plaatjes in en de kinderen kunnen deze woorden dan uitspreken. Voor Nola heel waardevol, omdat ze zo de juiste uitspraak van een woord kan leren. Ook de fonetische uitspraak van een letter staat erbij, handig want zo leren de kinderen het op school ook. Op elke bladzijde staat ook een klein rijmpje, leuk om met de kinderen te lezen. De letters staan niet in de volgorde zoals ze bij ons op school worden geleerd, maar dat geeft niet. Je kunt gewoon de juiste letter opzoeken. De letters zijn ook verdeeld in hoofdstukjes: korte klanken, lange klanken, tweeteken-klanken en medeklinkers. Een feestje om te leren tellen en lezen dus.

Leren tellen en de letters - letters

Leren tellen en de letters - letters

Leren tellen en de letters - letters

Opzoek naar een ander boek met het alfabet? Kikker heeft er ook een boek van. 

Wat vinden de kinderen ervan?

Het belangrijkst is natuurlijk wat de kinderen er van vinden. Beide kinderen vinden het leuk om te lezen. Nee, het zijn niet de meest favoriete boekjes. Toch vinden ze de boekjes wel leuk om af en toe eens te lezen. Erg leerzaam, ook voor mij als ouders. De fonetische uitspraak is toch fijn om te weten als je kind de letters leert. Bij ons op school leren ze er ook gebaren bij. Erg leuk om te zien. Zo kunnen we samen weer een hoop leren. Een leuk cadeautje voor in deze kinderboekenweek of voor in de schoen met sinterklaas.

instagram

Ken jij nog leuke leerzame boekjes? Deel ze hieronder zodat we een leuke lijst kunnen maken. 

Pinterest tellen

Pinterest letters

Pinterest letters

Pinterest tellen

2 thoughts on “Leren tellen en lezen met deze budgetboeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: