Nola heeft een gevoelige huid. Dat waren we eigenlijk niet zo gewend. Luca kwam dan wel met een hele droge huid ter wereld, maar daarna had hij nergens meer last van. Met de crème van zwitsal was dit vrij snel ook weer helemaal verholpen. Onwetend als ik was als jonge nieuwe mama. Bij Nola gebruikten wij geen zwitsal meer vanwege de parfum en alles wat er in zit. Wel gebruikten we Naïf. Dat bleek helaas niet genoeg te helpen. Dus wij zijn opzoek gegaan naar andere producten en kwamen uit bij Loverock.

Vooral in de winter last

Nola heeft vooral in de winter last van haar droge huid en eczeem. Tot bloedens aan toe. De laatste keer kwam er zelfs vocht uit de plekjes. De maat was vol. Ik zocht naar een nieuwe haar- douchegel en vond die van Loverock. Nu gaat Nola echt heel weinig onder de douche. We wassen haar wel, maar te veel water zorgt voor een te droge huid. We smeerden met drs. Leenarts of Naïf om alles maar vet te houden en vertrokken naar de dermatoloog.

Wat goed lijkt is niet altijd goed

Helaas voor ons en Nola is niet alles wat goed lijkt ook echt goed voor de huid. Dit kan ook echt wel weer per kind verschillen. Op Naïf reageerde Nola niet en dat hielp dus ook niet voor haar huid. Heel jammer want zelf vond ik dat wel fijne producten. Als je shampoo gebruikt komt dit natuurlijk ook op haar huid. Stond ik ook even niet zo bij stil. Dus helaas voor haar geen leuke glittershampoo van de kruidvat meer.

Hair en body Douchegel van Loverock

Dit product kreeg ik opgestuurd van Loverock. Daar was ik heel blij mee. Want hoe graag ik ook alles zou proberen voor mijn dochter, ik heb helaas nog geen geldboom gevonden. Qua prijs vind ik deze nog wel mee vallen, 14,95 euro. Ik heb duurdere producten gezien en aangeschaft. Zeker, het is duurder dan de producten die je koopt van kruidvat eigen merk bijvoorbeeld. Maar ik wil graag het beste voor haar huid.

loverock in bad
Schuimt ook goed in bad. Kan Nola toch ook fijn in bad zitten.

Wat zit er dan vooral niet in deze douchegel?

Wat er wel in zit is belangrijk, maar in mijn geval vind ik het belangrijker wat er niet in zit. De schadelijke stoffen willen we vermijden. Dus daar kijk ik vaak ook naar. Het gaat om een zeepvrije douchegel. Dat begint dus al goed. Want zeep is een trigger voor eczeem. Ook gebruiken ze een sulfaatvrije formule. Eerlijk, ik heb er weinig verstand van. Wel lees ik bij beautybloggers vaak dat je sulfaat moet vermijden. Daarnaast is hij ook speciaal voor de gevoelige en eczeem huid. Yes, die willen wij wel gebruiken.

Is het dan ook over na gebruik?

Was het maar waar, maar nee het was niet over. We zijn naar de dermatoloog geweest en kregen een andere hormoonzalf voor geschreven. Van de mensen bij drs. Leenarts begreep ik dat dit vaak toch nodig is bij eczeem. Wel hebben wij nu een werkbare formule gevonden die voor Nola helpt en het niet terug laat komen. Wij douchen dus vrij weinig, meestal 2 keer per week tenzij ze echt heel vies is. Dan gebruiken we deze douchegel van loverock. We drogen haar af met een hydrofiel xxl. Die zijn lekker zacht en halen niets open mocht er een korstje zitten. We smeren afwisselend met drs. Leenarts zalf, bijenwaszalf en hormoonzalf.

Bijenwaszalf het wondermiddel?

Ik hoorde hele goede verhalen over de bijenwaszalf. Dat moest ik ook proberen. Voor 25 euro kocht ik deze zalf. Wat als dat nou het wondermiddel was. Het is een zalf van Saar waarbij zij echt goede resultaten heeft gehad bij haar dochtertje. Hier werkte het wel voor een deel, het werd echt minder, maar weg ging het niet. Bij Luca werkte het juist helemaal niet en hij kreeg er uitslag van toen we het gebruikten bij rode plekjes op zijn huid. Nee, wij maken deze op en kopen dan geen nieuwe.

loverock bijenwaszalf
Dit is de bijenwaszalf. Op het eerste gezicht niets mis mee. Maar Luca krijgt daar zelfs uitslag van.

Ons wondermiddel?

Voor ons is op dit moment dus de wondercombinatie van een aantal middelen. De douchegel van loverock, zalf van drs. Leenarts en de hormoonzalf. Hopelijk kunnen we die laatste in de toekomst afbouwen. Voor de zomer, wanneer ze er eigenlijk geen last van heeft, blijven we dit ook gebruiken. Het is zo belangrijk om ook de huid van je dreumes, peuter en kleuter goed te verzorgen. Totdat je er zelf geen invloed meer op hebt kun je goede producten mee geven.

Heeft jou kindje een gevoelige huid? Heb je al een juiste combinatie van producten gevonden die werkt?

liefs Minke

Ik heb de douchegel gekregen van een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet.

2 thoughts on “Producten voor een gevoelige huid – review loverock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: