Sinterklaas komt morgen weer aan in Nederland. Al de hele week kunnen de kinderen mee op avontuur via het Sinterklaasjournaal. Zou het nog goed komen? Elk jaar is het weer spannend. Extra leuk vind ik het dan om wat boeken te lezen met de kinderen over Sinterklaas. Sinterklaas zonder baard is een nieuw boek voor deze tijd. Het is een echt voorleesboek, dus voor onze jongste is het nog wat veel tekst. Maar het boek is grappig, goed opgezet en tof om voor te lezen.

Sinterklaas zonder baard, waar gaat het over?

De titel verklapt het natuurlijk al een beetje, maar dit boek gaat over een eigenwijze Sinterklaas. De aanleiding voor dit alles? Een brief van Tom, die toch een beetje bang is voor Sinterklaas. Dat is natuurlijk niet wat hij wil. Hij wil juist dat de kinderen hem aardig vinden. Dus past Sinterklaas zijn uiterlijk aan. Tot grote schrik van de pieten. Want een Sinterklaas zonder baard, kan dat eigenlijk wel? En wat gaan de kinderen er van vinden? Een stukje korter is ook een optie toch? Wat gaat er nog meer veranderen? Je leest het allemaal in dit grappige verhaal.

Voorkant Sinterklaas zonder baard

Voor welke leeftijd is hij geschikt?

Er wordt aangegeven dat het boek Sinterklaas zonder baard geschikt is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Dat is ook ongeveer de leeftijd dat de kinderen nog in Sinterklaas geloven. Wanneer je kind 7 wordt is dat volgens mij een beetje een overgangsperiode. Ik merk nu namelijk al in de klas bij de oudste (6 jaar) dat er heel wat kinderen zijn die niet meer geloven of er vragen over stellen. Toch vind ik het boek minder geschikt voor onze jongste (net 4 jaar). Er staan hele lappen tekst in. Het is echt een voorleesboek en geen prentenboek. Wel is het verhaal verdeeld in hoofdstukken, zodat je een hoofdstuk per keer kunt lezen. Ideaal voor het slapen gaan!

Inhoudt boek Sinterklaas zonder baard - groot plaatje

Wat vinden wij van Sinterklaas zonder baard

Een leuk voorleesboek (zoals ik al hiervoor zei handig voor het slapen gaan) voor de kinderen. Dan is het ook voor de jongste qua tekst nog wel te doen. De pieten zijn roetveeg én zwart/bruin. Voor iedereen is er dus wel iets en de discussie kunnen we dan ook achterwege laten. Wat het voor ons extra leuk maakt, zijn de kleine stukjes gekleurde tekst tussendoor. De oudste leert lezen en dat is perfect om hem zelf te laten lezen. Zo wordt het interactief, is het niet te veel voor hem en maakt het extra bijzonder. Ook de prijs, 12,99 euro is voor mij prima voor dit leuke boekje die je nog jaren kunt lezen.

Pieten in Sinterklaas zonder baard

Welk boek lezen jullie graag tijdens de Sinterklaas tijd? Naast dit leuke boek hebben we zelf nog meer boeken in huis, bijvoorbeeld over dadoe

Pinterest afbeelding Sinterklaas boekrecensie

Ik heb dit boek gekregen. Dat doet niets af aan mijn mening over dit boek. Lees meer over samenwerkingen.

2 thoughts on “Sinterklaas zonder Baard – boekrecensie voorleesboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: