Een tijdje terug plaatste ik een overzicht met adventspakketten, een leuke manier om toeleven naar kerst leuk te maken. Ik was er toen zelf nog niet helemaal over uit hoe wij dit jaar toe zouden leven naar kerst. In elk geval met een kalender voor de kinderen, maar ik vind het ook belangrijk dat ze het verhaal vanuit de Bijbel meekrijgen. Toen ontving ik een mail of ik het kerstpakket van christelijk kindertheater Onwijz wilde gebruiken en aan jullie wil laten zien. Ik voel me altijd zeer vereert dat ik dit mag doen. Dit jaar leven we toe naar kerst met dit pakket en ik mag ook 1 van jullie blij maken met het adventspakket.

Adventspakket kindertheater Onwijz - uitgelichte afbeelding

Toeleven naar kerst met kinder theater Onwijz.

Wat ik super leuk vind is dat ik kindertheater Onwijz al langer volg op Instagram. En ze dus ook al had opgenomen in mijn overzicht. Ik ontving afgelopen week het pakket thuis en was blij verrast. Wij kunnen nu toeleven naar kerst én oud en nieuw. Dat laatste hebben we nog niet gedaan, maar wat ik zag was super leuk. Wie wil nu niet zelf champagne maken?!

In het adventspakket vind je alles wat je nodig hebt. Het hoeft dus maar een paar minuten te duren om elke dag iets te doen. Mocht het toch te lang duren qua opdracht, zou je dit kunnen verplaatsen naar de woensdagmiddag of het weekend misschien. Ook zitten er voor elke dag kaartjes in met een tekst. Zo wordt toeleven naar kerst ook voor drukke moeders mogelijk.

Adventspakket

Hoe gebruik je de kaartjes

De kaartjes kun je op verschillende manieren gebruiken. Of neerzetten eigenlijk. Want hoe je het gebruikt of wat je moet doen staat op het kaartje. Deze heb je dus nodig voor het toeleven naar kerst met dit pakket. Maar hoe zet je dat nu leuk neer? Denk eens aan het volgende:

 • In een houdertje plaatsen en neerzetten. Zo wissel je elke dag van kaart.
 • Aan een lijn door de kamer hangen, liefst voor een muur zodat je de achterkant niet ziet. Elke dag draai je dan een kaart om.
 • Plak ze in een vorm (van een kerstboom bijvoorbeeld) met washitape op de deur.
 • Plaats een tafelklem op je eettafel en span daar touwtjes tussen om de kaartjes op te hangen.

Knijpertjes en touw of een houten kaarten standaard kun je via de webshop direct meebestellen. Leuke kerst washitape kun je ook halen bij de action. Hoe meer in het zicht het hangt hoe sneller en makkelijker je het elke dag doet. Het duurt echt niet lang.

kaarten

Wat na kerst?

Na kerst schakelen we vrijwel direct over naar de voorbereidingen voor oud en nieuw. Onze kinderen worden groter en zullen misschien wel langer (of de hele avond) opblijven. Hoe leuk om die avond en de dagen ervoor leuke dingen te doen. Je kunt dus kinder champagne maken, maar ook een terug- en vooruitblik schrijven. Leuk om samen met je gezin terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- maar ook diepte punten?

pakket oud & nieuw

Voor welke kinderen is het bedoeld

De advents- en oud & nieuw pakketten van kinder theater Onwijz hebben als doelgroep kinderen van de basisschool. En dan wel de midden en bovenbouw (er is ook een adventspakket voor de klas!). Ik zou aanraden vanaf een jaar of 7 tot 12/13. Er zit materiaal in voor 2 kinderen. Heb je meer dan twee kinderen? Of heb je het pakket nog liggen van vorig jaar? Geen probleem, bestel extra materiaal erbij en je kunt weer een jaar gebruik maken van het pakket. Ideaal en duurzaam want de basis heb je nog thuis.

bijlages bij het pakket

Win jij adventspakket om toeleven naar kerst nog leuker te maken?

Ik zei het al aan het begin van het artikel. Ik ontving niet alleen een pakket om toe te leven naar kerst voor mijn gezin, maar ik mag er ook 1 weggeven. Dat vind ik zo tof! Wat je daarvoor mag doen:

 • Volg mij en kindertheater Onwijz op Instagram
 • Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet (met een geldig mailadres, ander kan ik je niet bereiken).
 • Iedere tag onder het bericht op Instagram én wanneer je de winactie deelt in je stories (en mij tagt) is dat een extra lootje in de pot (niet verplicht dus!).

De winactie loopt van 6 november tot en met 14 november. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Lees ook de disclaimer. Reageer binnen 48 uur anders ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen. We willen natuurlijk dat de spullen op tijd binnen zijn voor de start van Advent.

Ik wil het nu direct zelf aanschaffen!

Wil je niet wachten op de winactie? Dat is super tof, want zo steun je deze ondernemers. Je kunt in de webshop eens rondneuzen natuurlijk. Maar om het je makkelijk te maken deel ik hieronder een aantal directe links.

adventspakket kindertheater Onwijz - pinterest

5 thoughts on “Toeleven naar kerst met kindertheater Onwijz

 1. Wat een leuk pakket zeg, we hebben ook nog nooit eerder zo naar Oud en Nieuw toegeleefd. Kan alleen maar een mooie toevoeging zijn!😃 we doen daarom graag mee:)

  1. Ziet er top uit, maar voor over een paar jaar. Bij ons is de oudste nu zeven maar in ontwikkeling jonger en de andere twee 2 en 4, echt nog iets te jong dus…

   Superleuke winactie ook maar dit keer sla ik dus even over… Fijne week!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: