De adventsperiode. Een periode om toe te leven naar kerst. Om stil te staan bij dat wat komen gaat. Vertragen. Ik hou ervan. Gelukkig zijn er ook heel veel leuke adventskalenders en advent pakketten voor kinderen. Want wat is er nu leuker dan aftellen naar het kerstfeest? Het feest waarbij we de geboorte van een Zoon vieren? Voor welke adventskalender kies jij?

de leukste adventskalenders voor kinderen - uitgelichte afbeelding

Welke adventskalender kies je?

De keuze is reuze. Hoor je het jezelf ook zeggen? Met de keuze uit adventskalenders en pakketten kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. En kies je dan voor een christelijke adventskalender of doe je mee met de commercie? Fun fact: ik kies voor soms ook voor dat laatste voor onze kinderen. Ik neem je mee in de wondere wereld van advent. Hopelijk kun jij zo een fijne keuze maken voor je gezin.

Aftellen met christelijke pakketten

Laten we starten met het aftellen naar kerst met christelijke pakketten. Vaak zijn dat pakketten en geen kalenders. Het vraagt iets meer tijd om dit op te pakken met je gezin. Gezien ons seizoen in het leven kiezen we hier nu wellicht niet voor. Waarom? We hebben een vrij druk schema met huiswerk, lezen en extra huiswerk voor de kinderen, naast hun sport. Ik werk zelf ook 2 dagen in de week en ben chronisch vermoeid. Dit vraagt om een balans die nog steeds zoek is. Daarom pak ik het low key aan waarbij ik zelf niets hoef te doen. Aan de andere kant, hoeveel tijd kost het nu helemaal?

  • Kindertheater onwijz maakte een tof pakket met 25 kaarten. Voor jongens en meisjes tussen de 6 en 12 jaar oud. In het pakket zit materiaal voor 2 kinderen en er is extra materiaal los te koop wanneer je meer nodig hebt of het pakket van vorig jaar nog hebt.
  • De wonderwolk maakte een leuke adventslinger voor de allerkleinste. Daar zijn wij inmiddels wel een beetje uit, al vonden ze het vorig jaar ook nog wel heel leuk.
  • Samen onderweg naar het kerstfeest is een prachtige plaat die bij de peuterbijbel hoort.
  • My-beloved heeft een adventskalender met 26 kaarten waar op de achterkant doe-opdrachten, leestips en meer staat.
  • Boeken zoals straal &schitter, schatten verzamelen of pak vier het samen en kijk wat daarin staat over advent.
adventskalender illustratie

Andere adventskalenders voor kinderen

Wil je, net als ik, iets meer low key toeleven naar kerst? Dan zijn de standaard adventskalenders vast ook iets voor jou. Eerst kregen de kinderen vaak die met chocola. Maar eerlijk, ze vonden het niet eens lekker en vergaten hem vaak. Daarbij vind ik de dag starten met een snoepje ook niet heel tof. Vorig jaar kregen de kinderen een lego adventskalender. Top aankoop! Elke ochtend voor dag en dauw stonden ze op om naar beneden te gaan en het vakje te openen. En na kerst kunnen ze er heerlijk mee spelen. Je kunt het ook apart bewaren en komend jaar weer geven in een eigen kalender. Zo hergebruik je hem een aantal keer.

Er zijn dit jaar super veel leuke adventskalenders. Ik laat je er graag een aantal zien:

Advent met tieners

Tieners zijn wel echt een andere doelgroep, zeker wanneer ze op de middelbare school zitten. Ik ontving het boek licht in de duisternis. Een mooi boekje om samen met je tieners toe te leven naar kerst. Advent staat voor God komt naar ons toe. Dit boekje neemt je mee door de Bijbel en laat zien hoe God naar ons toe kwam. Wij hoeven niet naar Hem toe om bij Hem te horen. Wat een mooie boodschap!

Licht in de duisternis bestaat uit overdenkingen, opdrachten en muziek. Ideaal om aan tafel met je tieners te gebruiken. In 4 weken lees je alles over het licht. Iets dat ik onze kinderen graag mee geef in de soms toch wel donkere tijden. Letterlijk, met de wintertijd, maar ook figuurlijk met Halloween en de oorlogen die er zijn. Je kunt het boek bij je plaatselijke boekhandel kopen of via deze link* voor 14,99 euro.

Specificaties Licht in de duisternis

Auteur: Maartje Kok & Willemijn de Weerd | Uitgeverij: groen | isbn: 9789088973659 | datum eerste uitgave: 2 oktober 2023 | 80 pagina’s | adventsdagboek

Waar koop je deze pakketten en kalenders?

Sommige van de genoemde adventskalender hebben een link waar je hem kunt kopen. De meeste zijn affiliate via bol.com, daar krijg ik een klein percentage van en jij merkt niets. Verder kun je vaak bij de action een adventskalender kopen. Meestal creatief of chocola. Heel soms is er ook een playmobile adventkalender. De Lidl verkocht vorig jaar een Disney boekjes adventkalender. Super tof en niet heel duur. De christelijke boeken zijn bij de christelijke boekhandel ook te koop. De pakketten gaan via de genoemde webshops. Verder kun je via lobbes, amazon en bruna ook adventskalenders kopen. En als je via google zoekt kom je vast nog veel meer shops tegen.

Voor welke adventskalender kies jij?

de leukste adventskalenders voor kinderen - pinterest

Afbeelding adventskalender van Freepik. Sommige links zijn affiliate links van Bol.com. Daar betaal je niets extra’s voor, maar je steunt mij en mijn blog.

3 thoughts on “Een adventskalender voor kinderen, dit zijn de leukste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: