De zomervakantie begon en wij zijn direct de eerste dag op weg gegaan naar onze vakantiebestemming. We blijven eigenlijk altijd gewoon in Nederland. Dit jaar zijn we, net als vorig jaar, naar Capfun camping de bongerd geweest. Een enorm leuke camping voor de kinderen, dan hebben wij het ook naar ons zit. Maar er gebeurde ook iets dat we niet helemaal zagen aankomen. Vandaag kun je meekijken met ons vakantiedagboek.

Vrijdag 8 juli we gaan op vakantie en start van het vakantiedagboek!

We komen aan op de camping. Omdat de kinderen al vrij zijn kunnen we rond half 11 al vertrekken. We zijn rond 12 uur op de camping. Geen gezeur met files of iets. Wat een verademing na vorige jaar.

Maar die code van de camping was een ding. Die klopte niet helemaal. In de caravan aangekomen bleken de zwembad bandjes ook verdwenen. Dat werd nog een heel avontuur. De eigenaar van de caravan moest nieuwe aanvragen. Kreeg ik niet te pakken. Dat werden een hoop telefoontjes in de hoop dat iemand ons kon helpen. Uiteindelijk gelukt. Ondertussen hebben we nog even wat boodschapjes gehaald, vooral lekkers te eten haha.

Lekker zwemmen buiten. Kinderen van de glijbanen. Naar de binnenspeeltuin spelen en de show bekijken. Het was nog lekker rustig. Heerlijk om zo de vakantie te beginnen.

We aten lekker pannenkoeken in de caravan. Makkelijk, snel en ideaal campingvoer.

caravan op de camping vakantiedagboek

Zaterdag 9 juli oh jee, dat beloofd niet veel goeds

We starten de ochtend in het zwembad. Binnen. Want het weer is wat bewolkt en kouder. Heerlijk gezwommen voor een uurtje. Toen door naar Alkmaar. Doel was nieuwe schoenen. Ik zag nog mooie sandalen. Bij de Bristol. Niet meegenomen. Zul je altijd zien hè. Misschien thuis maar halen. Of gewoon niet, ik loop toch altijd op slippers.

We halen nog een zakje snoep voor de kinderen, we eten bij de Mac onze lunch en gaan dan naar huis. Avondeten is soep met een bolletje knakworst en pannenkoeken. Tja lekker restjes en broodjes eten. We gaan na het eten naar de show en eten nog een ijsje. Het is tenslotte vakantie.

Als we willen gaan slapen komt bij een van de kinderen al het eten eruit. Dat was niet de planning. Hele dekbed, hoeslaken en hydrofiele doeken zitten eronder. We gooien alles weg in de container. In een stacaravan uitzoek en schoonmaken is echt niks. We mogen van het park een setje beddengoed lenen zodat we toch kunnen slapen. Zo fijn! De hele nacht wordt er heen en weer gelopen met een emmer.

Zondag 10 juli even naar huis

Geluk bij een ongeluk dat ik naar Ede terug ga. Ik kan nieuw beddengoed, nieuwe hydrofiele doeken, zetpillen, soepstengel, crackertjes en immodium meenemen. Ik ga terug voor de doopdienst van ons neefje. Ik mag bij hem en zijn zus zitten voor de doop en hem dan binnen brengen. Heel bijzonder.

Ik was erg moe dus op de terugweg slaap ik. Eenmaal thuis zien we mijn man en de kinderen op de parkeerplaats. Leuk zo opgehaald te worden. Iedereen lijkt weer oké. Ik haal het bed af, breng het terug en verzet het avondeten, lijkt me geen goed idee om uit eten te gaan vanavond. De kinderen gaan zwemmen met opa. Ik en mijn man liggen beide op bed in een andere kamer. Helaas is hij ook geveld door het virus.

Avondeten is voor mij een croissant met hagelslag. Het blijft er gelukkig in. Ik smeer de hele dag met tummygize (starterkit oliën) op mijn buik. Na de avondshow heb ik best wel trek. Ik eet een tompouce. Als dat erin blijft is het echt wel beter. En dat doet het. Om 9 uur ga ik met de oudste en opa naar het vreugdevuur. Heel leuk samen. Ze maakten er een hele show van.

kampvuur camping vakantiedagboek

Maandag 11 juli oh nee niet nog een keer!

We gaan lekker zwemmen. Iedereen lijkt weer soort van in orde. Dus even het binnenbad bezoeken. Daarna naar het huisje. Even wat eten. Opa is ook net weer terug van een wandeltocht.

In de middag trekt het open buiten dus we gaan ook nog even naar het buitenbad. Heerlijk is het, beetje koud alleen. Ik koop nog een nieuwe bikini, die oude kan echt niet meer. Deze is weer goed en degelijk.

De kinderen doen nog mee met een potje zwembad basketbal. Ze winnen een potje. En de oudste scoort ook nog een keer. Ze vinden het erg leuk. De jongste houdt zich goed staande tussen al die grote kinderen. Ze was eigenlijk net wat te jong, maar er deden ook kinderen met zwembandjes mee die nog jonger waren.

In de avond gaan we uit eten bij de holle bolle boom. Na het voorgerecht stap ik op. Helaas heeft het virus me nu toch echt getroffen. Ik gooi alles eruit. Halverwege de avond is ook het laatste gezinslid getroffen. We zijn de halve nacht samen bezig. Rond half 4 vallen we in slaap.

Dinsdag 12 juli gaat het goed of niet?

Opa gaat vandaag naar huis. Het lijkt weer aardig goed te gaan met degene die ziek waren. Opa gaat met de jongste zwemmen in het binnenbad. Later sluiten wij aan in het buitenbad. Na de lunch vertrekt opa en ga ik met een van de kinderen even rusten. Het is toch wat veel nog allemaal.

Helaas komt alles er toch weer uit. Broodje frikandel was verkeerd gevallen denk ik. Ik gooi niks meer eruit, maar voel me ook niet top. We drinken enkel nog kleine beetjes water. Ik heb als avond eten een pakje crackers. Tja het is wat het is. Het voelt ook helemaal niet als heel erg of zo. Ja vervelend wel, als je ziek bent dan liever thuis. Maar het is wat het is.

Woensdag 13 juli dat wordt een latertje en schrijven aan het vakantiedagboek

Midden in de nacht, om half 1 wordt er weer een bezoek aan de wc gebracht. We drinken nog even wat en eten een soepstengel. Voordeel van samen niet lekker zijn. Kunnen we beide even iets eten dat niet zwaar op de maag valt. Dan gaan we proberen nog even te slapen.

Nou dat slapen was niet zo’n succes. Er waren 3 muggen op de kamer in totaal vannacht. Wat een ellende.

We starten de dag met knutselen. De jongste en ik dan. We maken een dracula en vampier. Niet direct mijn favoriet maar de jongste houdt van knutselen en dit was het thema deze week. We maakten er wel iets vrolijks van. Met leuke kleurtjes ipv zwart. De mannen gingen vast zwemmen. Wij sloten erna aan.

Na de lunch, in het zwembad, nog even zwemmen. Heerlijk zo dit weertje. Daarna naar huis. Breekt de sluiting van de bikini kapot. Terug brengen dus want afgelopen maandag pas gekocht. Krijg mijn geld terug. Super fijn, maar ik had juist een nieuwe bikini nodig en mijn maat is er niet meer.

In de middag besluiten we naar het strand in Petten te gaan. Er is precies nog 1 parkeerplekje vrij. Past perfect. Naast de strandtent ploffen we neer. Even ruim een uur spelen. Dan bij het strandtentje eten, voor een schrikbarend bedrag. Maar goed, het was lekker. Niet bijzonder, maar oke.

Terug naar huis. We kijken nog een vrolijke notenshow. En vandaag is de appelkasteelshow. Vorig jaar hebben we deze overgeslagen omdat hij pas half 11 is. Dit keer toch gegaan. Was wel erg leuk gedaan met vuurwerk en lichtshow. Om 23 uur snel naar huis en bed in. Daar is het wel tijd voor.

Strand petten vakantiedagboek

Donderdag 14 juli nog een keertje dan

De laatste dag al weer. Wat gaat de tijd toch snel. Toen ik dat zei vanmorgen tegen de jongste zei ze ‘dat maakt toch niet uit?!’. Thuis heeft ook zo zijn voordelen. Mevrouw mist haar bed. En dat snap ik heel goed. Die mis ik ook gewoon best wel.

Na het ontbijt ga ik met de jongste knutselen. Vandaag maken we een spin met een vlieg. Ze vind het iets minder leuk om te maken dan gisteren, maar nog wel leuk. De mannen zijn gaan zwemmen. Binnen dit keer want het is wat bewolkt. Wij sluiten na het knutselen weer gezellig aan.

We glijden, zwemmen en gooien over met de bal. Heerlijk even plezier maken in het zwembad. Nog even wat drinken en eten. Nog even spelen en dan is het tijd om weer naar de caravan te gaan. We chillen allemaal even. Gewoon even tablet of een boekje lezen. Daarna start ik vast met inpakken. Wat gedaan is is maar gedaan.

We besluiten nog even naar de binnenspeeltuin te gaan. Is het ineens weer open getrokken. De kinderen gaan spelen en ik ga met mijn man op het terras zitten. Met een mojito aardbei. Een mocktail wel, want ik hou niet van alcohol. Maar hij is erg lekker. Als de kinderen aansluiten bestellen we bittergarnituur want de lunch hebben we over geslagen.

Tijd voor de bingo. Zo leuk dat alle activiteiten hier gratis zijn. Zo ook de bingo. Per plek heb je 1 kaart. We starten niet heel goed, maar uiteindelijk moeten we er nog maar 1 voor een volle kaart. Helaas is er iemand ons voor, geen bingo. Maar dat geeft niet. We hebben het leuk gehad. We eten nog even een patatje. En halen dan de jassen. Het is toch vrij koud.

Vanavond is er weer een show van de appelband. Laat je zien bij Josien is er helaas niet. Wordt erg gemist door de jongste. Maar ze mocht op het podium zingen en dat vond ze ook leuk. Ik lig helaas weer op bed. Na de buikgriep gaat het steeds even goed om weer fout te gaan. Hopelijk is het snel weer beter.

De kinderen gaan nog even voetballen met hun vader. Er komen steeds meer bij en dat vind de jongste niet zo leuk. Zij komt gezellig bij mij in de caravan. Of gezellig. Ze zit in de woonkamer want ze wil drinken. En eten. Dat kan natuurlijk niet bij mama op bed vind ze zelf haha. Dus dat laten we maar zo. Rond half 10 is het echt tijd om te gaan slapen. Morgen op tijd eruit om alles naar de auto te brengen en schoon te maken.

Vrijdag 15 juli tijd om te vertrekken

We gaan weer naar huis. En dat is toch eigenlijk best jammer. We halen nog even wat te eten. De spullen worden naar de auto gebracht. De laatste afwas gedaan en de vloer en wc schoon gemaakt. Het is wat het is.

Als we de sleutel inleveren krijgen we nog een bandje zodat we kunnen zwemmen. Maar eerst knutselen met de jongste. Ze vind het erg leuk. We maken van klei vingers en die mogen we versieren. Daarna snel door naar het zwembad, ze wil niet eens wachten tot iedereen klaar is haha.

We glijden, spelen en zwemmen wat af. Nog een keertje van de glijbaan en het is tijd om te gaan. We willen toch ook weer naar huis. De spullen opruimen en gewoon lekker ons eigen plekje weer. De kinderen gaan even naar opa. Kunnen wij de spullen opruimen, luxe hoor dat het zo kan. Normaal gaat dat wel iets beter als nu met dat misselijke. Maar we komen er wel.

We sluiten af met pizza. Dat konden we niet eten op vakantie dus dan maar thuis. Ik eet zelf alleen een salade omdat er nog niet veel in blijft. Maar de rest geniet van pizza.

camping drankje

Wat was het weer een fijne week. Heerlijk zo op vakantie in juli. Het enige nadeel? Dat de andere 5 weken nog voor je liggen. Je kijkt niet uit naar op vakantie gaan, want je bent ervoor nog druk met school bezig. Maar toch, juli op vakantie heeft wel echt mijn voorkeur. Wanneer ga jij graag op vakantie?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: